De Tweede Wereldoorlog komt weer even heel dichtbij

Op 5 mei vieren we de bevrijding in 1945 van de Duitse bezetting. De Tweede Wereldoorlog duurde van 1940 tot 1945 en heeft veel mensenlevens geëist. We kunnen wel zeggen dat dit een gebeurtenis is waar wij stil van worden.

Gisteravond, 4 mei, was het daarom helemaal stil. Vandaag zijn er veel festivals om onze vrijheid te vieren. Uiteraard een goed plan om te genieten van je vrijheid! Maar vergeet vooral niet waar we die vrijheid aan te danken hebben, rond 4 en 5 mei komt de geschiedenis namelijk weer even heel dichtbij.

Op televisie worden veel films over de oorlog getoond en op Community Joods Monument kun je zelfs zien of er in jouw huis of straat joden woonden die vanaf deze adressen werden gedeporteerd. Onvoorstelbaar dat dit in Nederland heeft plaatsgevonden!

MOAM Collective, een Nederlands platform dat jong talent koppelt aan Nederlands erfgoed, heeft ter ere van 70 jaar vrijheid een mini collectie ontworpen om ook de nieuwe generaties stil te laten staan bij onze vrijheid en zich bewust te laten worden van de geschiedenis. In de collectie zien we uiteraard de fakkel die symbool staat voor de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog en voor vrijheid. De items zijn duurzaam, worden zonder winstoogmerk verkocht en zijn bedoeld om het gedachtegoed van vrijheid in stand te houden. Want vrijheid geef je door!

moam