De duurzame babyuitzet: wat heb je écht nodig

Baby’s zijn een dure hobby wordt weleens gezegd. En dat klopt natuurlijk want zo’n kleintje heeft veel nodig en dat kost wat. Je kunt de babyuitzet zo duur maken als je zelf wilt, maar ook zo duurzaam mogelijk maken. In dit laatste geval hebben we het over items bewuster aanschaffen. Denk aan circulaire rompers, duurzame flesjes en groenere luiers. Dit zijn onze tips voor een duurzame babyuitzet

Duurzame flessen

Op zoek naar een fles voor je baby? Dan krijg je te maken met een stortvloed aan informatie en mogelijkheden. Er is zó veel aanbod dat je niet weet waar je het zoeken moet. Daarom delen wij onze aanwinst: de Hegen fles. Voor moeders die borstvoeding geven en zich afvragen of een fles in het begin al nodig is: ja, wel handig. Stel je bent er even niet, je bent ziek of je kindje drinkt niet goed aan de borst, dan kun je altijd moedermelk afkolven en alsnog een flesje geven. De elliptisch gevormde siliconen speen bootst de borst van een moeder nauwkeurig na, om natuurlijk aanleggen van baby’s te bevorderen. Hierdoor vermindert het de kans op tepelverwarring en maakt het gemakkelijk om borst- en flesvoeding te combineren. In huis halen dus deze fles! Ook fijn: de flessen van Hegen zijn duurzaam omdat ze lang meegaan, je kunt ze na de zuigelingenperiode omtoveren naar drinkbeker en je kunt er ook babyhapjes in bewaren. De flessen van Hegen zijn van nature vrij van BPA, BPS en PVC, zijn makkelijk in onderhoud en ze lekken niet.
hegen flesje

Circulaire rompers van Red Orka Amsterdam

In de categorie ‘je hebt het maar heel kort nodig’: rompers. Red Orka Amsterdam is een mooi initiatief waarbij je rompers leent. Als jouw kleine baby er uit is gegroeid, gaan de rompers naar de volgende kleine spruit! En dat is fijn als je je bedenkt dat je – zéker in het begin – zo’n twee tot drie rompers per dag gebruikt. Dat is veel en de periode dat het eerste kleine maatje past is kort. Stel je koopt ze en gooit ze daarna weer weg, dat is pure verspilling. Daarom bejubelen wij het concept van Red Orka. De circulaire rompers zien er na een opknapbeurt weer piekfijn uit voor de tweede ronde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Orka (@red.orka.amsterdam)

Zoutlampje

Een must-have op de babykamer: het roze zoutlampje. Wanneer de nachten opeens gebroken zijn, is zacht licht wel zo fijn. Zoutsteen zou bovendien ook nog de lucht zuiveren. Wel zo’n fijn idee.

 

Hydrofiele doeken

Ze waren niet aan te slepen: hydrofiele doeken. Wij hadden er braaf een stuk of 10 gekocht, nou, maak daar maar 20 stuks van! Zeker als de baby last heeft van reflux (veel spugen) gebruik je zo’n vier doeken per dag. En na het badje droog je je kleine ook af met een hydrofiele doek. Oh en er ligt er een onder het hoofdje in de wandelwagen. Onze gouden tip? Haal naast de saaie witte lappen van de zeeman, ook een paar knappe exemplaren. De hydrofiele doek is handig in huis maar gaat ook mee op pad. Wel zo gezellig als deze doeken er mooi uitzien. Denk aan bloemig, geborduurd of met een ander gek printje. De hydrofiele doeken van Atelier an.nur zijn gemaakt van 100% organic GOTS-certified katoen en je kan ze personaliseren met een naam. Wedden dat je die ene speciale doek niet snel weg doet?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door an.nur (@atelierannur)

Luier abonnement van Lillydoo

Lillydoo. Nog nooit van gehoord? We houden het kort: maandelijks een box met duurzame wegwerpluiers met mooie designs. Wat wil een moeder nog meer? Tegen zo’n concept kun je niet opwassen vinden wij. De luiers van Lillydoo zijn plasticneutraal omdat ze minder plastic gebruiken en in samenwerking met de Plastic Bank hun plastic voetafdruk compenseren. Ook hebben ze het OEKO-TEX® MADE IN GREEN certificaat, dit betekent dat de luiers zijn getest op de afwezigheid van schadelijke stoffen en chemicaliën en dat de productie plaatsvindt in milieuvriendelijke fabrieken met veilige, maatschappelijk verantwoorde, werkplekken.

lillydoo