De 10 beste wijnstreken ter wereld

Het is geen geheim: ik ben best dol op wijn. Hoewel mijn consumptie geen zorgelijke vormen aanneemt, vind ik niets leuker dan een wijnproeverij in een nieuw land om daarna wat flesjes mee te nemen naar huis. Ook al heb je thuis niet meer het indrukwekkende uitzicht van bijvoorbeeld de Vesuvius, met een beetje fantasie en de verwarming een paar graden hoger, kom je een heel eind! Dit zijn de tien Beste Wijnstreken ter Wereld die zeker een bezoek waard zijn als je in de buurt bent!

1. The Marlborough Regio – Nieuw Zeeland
Beste-Wijnstreken
Oké, het is even vliegen, maar na 1 slok van deze fruitige Sauvignon Blanc verdwijnt je jetlag als sneeuw voor de warme Nieuw Zeelandse zon en ben je in de zevende hemel! Een bezoek aan deze wijngaard en, vooruit, ook de rest van Nieuw Zeeland, staat hoog op mijn bucket list!

Lees ook: Lieke’s favoriete winkels en winkelstraten in Lissabon

2. Napa Valley & Sanoma – Californië USA
Beste-Wijnstreken-Nappa
Met 4 miljoen bezoekers per jaar, kan deze regio niet op de lijst ontbreken. Met meer dan 450 wijnmakerijen en fantastische hotels in de omgeving, is dit echt een ‘upper class’ bestemming. Maar al is je portemonnaie niet zo dik als die van Lady Gaga, er is hier genoeg te beleven! Bekijk HIER een mooie tour.

3. Toscane – Italië
Beste-Wijnstreken-Toscane
Toscane is één van mijn lievelingsregio’s in Italië en dat komt mede door de heerlijke wijnen. Deze regio staat vooral bekend om de goede Chianti. De druiven worden hier op veel plaatsen nog steeds met de voeten gestampt! Ik ben ook fan van de Sorrentino wijngaard aan de voet van de Vesuvius, vlakbij Napels. Weliswaar niet in Toscane, maar wel een vermelding waard!

4. Bordeaux – Frankrijk
Beste-Wijnstreken-Bordeaux
Bij een bezoek aan deze mooie stad, mag een wijnproeverij natuurlijk niet ontbreken. Bordeaux is wereldwijd beroemd door de bijzondere wijnen die hier geproduceerd worden. Klik HIER voor goede wijnexcursies en proeverijen in de regio.

Must-visit: gezonde (én glutenvrije) hotspots op Ibiza

5. Kaapstad – Zuid Afrika
Beste-Wijnstreken-Kaapstad
Door de vruchtbare grond en het ideale klimaat is het niet heel vreemd dat hier heerlijke wijnen worden geproduceerd en Kaapstad mag daarom zeker niet ontbreken op het lijstje beste wijnstreken ter wereld. Bezoek zeker Groot Constantia, met zijn prachtige uitzichten, of Stellenbosch.DIT is een leuk idee voor een bijzondere tour…

6. Yarra Valley – Australië
Hot air balloon Yarra Valley
Een uitstekende combinatie met optie 1! Je vindt de prachtige Yarra Valley vlakbij Melbourne. Je kunt hier terecht voor proeverijen, genieten van het prachtige uitzicht en leuke, kleine dorpjes. Zak achterover met een goed glas Pinot Noir en je wilt nooit meer naar huis…

Kijk voor de rest van de lijst op www.littlewanderbook.com