Champeaux restaurant Parijs

In het hart van Parijs vind je Les Halles, een opgeknapt overdekt winkelcentrum wat na jaren van verloedering nu een fijne plek tussen het Louvre en het Centre Pompidou in is. Onder het enorme dak van glasplaten kun je shoppen en eten. Dit laatste deden wij bij Champeaux, een bistro van Alain Ducasse waar je zijn beroemde soufflés kunt eten. De bekende sterrenchef wilde een modern en toegankelijk restaurant openen voor al zijn liefhebbende lekkerbekken. De gerechten zijn daarom ook prima betaalbaar.

Als je binnenkomt word je door het vriendelijke personeel naar je plek gebracht, wij zaten naast elkaar op een bank. Iets wat wij veel gezelliger vinden dan tegenover elkaar dineren. Het restaurant is alles behalve poep chique… eerder industrieel, nonchalant en hip. Ciguë is verantwoordelijk voor de architectuur in de tent en alles klopt. Vooral de groene muren en oranje stoelen staan kek en het menu op de departures / arrivals borden is ook niet slecht bedacht.

Genoeg over wat er te zien valt, want nog belangrijker is het eten. De Franse keuken wordt bij Champeaux duidelijk naar voren geschoven en dat vinden wij BON! Omdat we weten dat je in Parijs flinke borden krijgt, en er na het hoofdgerecht geen ruimte meer is voor een kaasplank, beginnen we daarmee. Omdat het kan. En omdat kaas altijd een goed idee is.
kaasplank
Tijd voor het hoofdgerecht en bien sûr probeer ik de soufflé met kaas. Dit is de meest goddelijke soufflé ever! Omdat er ook nog een soufflé tussen de nagerechten staat kunnen we het niet laten om de pistache karamel soufflé óók nog te bestellen. Terwijl we bijna ontploffen maar dit kun je gewoon niet weigeren. Echt niet.
souffle

www.restaurant-champeaux.com