Boutiquehotel De Witte Dame in pittoresk Abcoude

Abcoude is een pittoresk dorp onder de rook van Amsterdam waar het goed toeven is. Een mooie plek, veel natuur, weidse uitzichten, antiek en boerderij winkels. Nu alleen nog een plek om te slapen. Wel, daar was Boutiquehotel De Witte Dame! Deze aanwinst is gevestigd in een gerenoveerd treinstation middenin de polder en we can tell you: daar wil je logeren en dineren.

Eigenlijk kun je er niet omheen want het statige, witte gebouw is een plaatje om te zien vanaf de weg. Dit beeldige hotel is niet alleen een plek om te overnachten, er is ook een restaurant met een zonovergoten terras. Of je nu op zoek bent naar een nachtje weg in eigen land, een lunch, borrel of diner, bij Hotel De Witte Dame is het voor alle gelegenheden goed toeven.

Hotel De Witte Dame

Voor wie zin heeft in een nachtje weg heeft De Witte Dame verschillende mogelijkheden. In het hotel vind je tien knappe, rustgevende kamers op de bovenverdieping. Daarnaast zijn er vier erg ruime studio’s op de benedenverdieping en een landelijker uitzicht krijg je niet.

de witte dame

In alle kamers is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en warme kleuren, maar het verschil is dat er overal nét andere meubels of vintage items zijn gebruikt. Dit zorgt voor een intieme, huiselijke sfeer en unieke ruimtes die nooit gaan vervelen. Allemaal oh zo comfortabel! De badkamer is ruim en net een spa waar je echt je zen moment kunt pakken.

witte dame

De omgeving, is net als de kamers, ultiem rustgevend. Er scharrelen schapen rond (en lammetjes in het voorjaar), de seizoenen worden op een mooie manier weergeven en de polder is ideaal voor een flinke wandeling of rondje hardlopen in de vroege morgen!

Smakelijk is het zeker

Naast het smakelijke interieur, is de menukaart ook zeer appetijtelijk. De chef maakt uiteraard gebruik van lokale seizoensgerechten en zo aten wij er dus zalige asperges. En dan te bedenken dat we begonnen met een oester, charcuterie enne wat denk je van een papadum met rauwe gemarineerde zalm, wasabicrème, avocado, radijs en yuzu.

diner de witte dame

Borrelen doe je ook met fijne happen (hoi bitterballen!) en zalige exclusieve wijnen. En als je wil lunchen (wel even reserveren) is het gezellig druk! Voor de keuken weten veel mensen de weg naar De Witte Dame zo te zien wel te vinden en dat snappen wij.

Partijtje hoort erbij

Iets te vieren en is Abcoude de meest geschikte locatie? Zoek niet verder want ook voor een partijtje, vergadering of ander event is het pand beschikbaar. En daar kun je mee aankomen! Iedereen wordt in de watten gelegd en gaat met een zaligmakend gevoel naar huis.

Lees ook: Café Celia is de beste co-working space in Amsterdam