American Road Trip deel 2: Highway 1

On top op mijn verlanglijst stond een roadtrip door California. In een heuse Ford Mustang over de highway 1 langs de kust toeren. Van LA naar San Fransisco en zo verder naar Yosemite park. Daarna kun je Las Vegas natuurlijk niet overslaan! Vanuit Las Vegas zou de reis verder gaan naar San Diego en vervolgens terug naar LA. Zo gezegd zo gedaan en hier is deel 2 van mijn reisdagboek!

 

Lees hier deel 1 van het reisdagboek.

 

Santa Barbara
We vertrekken vroeg uit LA. Wat overigens geen probleem is, we staan nog steeds iedere ochtend rond zessen naast ons bed dankzij de enorme jetlag. Het is maar goed ook om vroeg te vertrekken, zo hebben we minder last van het drukke en vooral chaotische verkeer. Op ons gemak rijden we richting Santa Barbara, de Amerikaanse Riviera! Ook bekend om de goede wijn die hier vandaan komt. Gaat dat proeven! Dat hebben wij – hoe kan het ook anders!? – gedaan, bij The Santa Barbara wine collective. Ze organiseren hier regelmatig pop-up events dus check wel even de website! Een andere fijne plek voor kaaskoppen die na een aantal dagen Amerika wel weer wat kaas blieven is C’est Cheese. Ze hebben er behalve kaas ook chocoladetaart, om maar wat te noemen! We rijden tegen de avond alweer verder richting Solvang omdat we daar het beste hotel konden boeken.

santa barbara

Solvang
Oké, dit pittoreske dorpje is té leuk – voor een dag -. In Solvang heeft de tijd stilgestaan. Het dorpje heeft veel Deense invloeden door de sterke band met Denemarken. Het hotel waar wij vertoeven heeft dan ook een Deense eigenaar. The Landsby is heaven. Na een lange rit heb je zó veel zin om op het grote bed neer te ploffen. In de douche staan fijne producten van L’Occitane en het restaurant Mad&Vin heeft prima eten. Het ontbijt zit voor de verandering bij de overnachting inbegrepen (dat is eigenlijk nergens in Amerika). Je komt hier écht voor je rust. Het dorpje heeft wijnproeverijen, chocolaterieën en Bacon and Brine waar je pulled-pork kunt eten! Yes!

roadtripping
hotel
kamer
landslobby

Carmel, Monterey, Pebble Beach
Solvang voelde bijna als een retreat! Maar helaas moesten we de volgende dag verder richting Carmel. We vertrekken vroeg want het is weer een eind rijden! High way 1 is écht de mooiste route op aarde. Je rijdt langs de kust van California en hebt uitzichten waar je u tegen zegt. Af en toe stoppen is een must.

In de middag arriveren we in een niet al te best hotel. Praten we niet meer over. Gelukkig is de omgeving beeldschoon en rijden we richting Pebble Beach waar het nog mooier is. Man! Wat een villa’s. Pebble Beach mag zich dan ook het grootste golf resort ter wereld noemen. We eten bij The Sardine Factory, een lekker Amerikaans restaurant met een gigantische wijnkaart. Ze hebben een wijnkelder waar zich maar liefst 32.000 flessen schuil houden. bring me there please! We eten lobster ravioli en zeebaars. Daar dromen we nog steeds van, zó lekker.

San Francisco
And we’re going to San Francisco! Deze stad is zó anders dan Los Angeles. Het is de stad van de hippies, Full House, Alcatraz en de Golden Gate Bridge. Het is veel wandelen en nog meer klimmen want San Francisco is een stad op heuvels. Laat die hakken maar thuis! We slapen in een prima hotel midden in het centrum. De eerste dag wandelen we richting Fillmore Street. Onderweg stoppen we even bij een plantenzaak en – hoe leuk! – hier kun je gratis wijn drinken en kaas eten tussen al het groen. Aangekomen op Fillmore Street is er genoeg te zien. Er zijn ontelbaar veel fijne winkels zoals Sandro, Rag & Bone en Crossroads Trading. Die laatste is een designer consignment store waar je heel veel mooie spullen koopt voor kleine prijzen. Er zijn trouwens heel veel vintage winkels in San Francisco waar je designer items kunt scoren!

san fran foto 1

Aan het einde van de dag lopen we richting Union Street om te eten. In deze straat zitten een aantal fijne restaurants en wij gaan naar Belga! Hier hebben ze oesters met wijn en de volgende dag gaan we terug voor een ontbijt met wafels! Prima plek! Wat opvalt is de enorme hoeveelheid honden, die zijn hier ongekend populair. Als je een hond hebt, hoor je erbij. Het is dan ook de normaalste zaak van de wereld om iedere hond die je ziet te aaien.

brug

Na het ontbijt lopen we richting de Golden Gate Bridge die je moet zien als je hier bent! Het is stukken verder dan verwacht en ook nog eens heel warm. Zwetend bereiken we na 3 uur wandelen de brug. Vanaf daar heb je wel een fijn uitzicht over de stad. Op de terugweg verdwalen we en bestellen daarom een Uber. Onze redder in nood. We hebben geen grote honger en belanden wéér op de Union Street bij West Coast wine & cheese. Wijn en kaas zijn – zeg maar – altijd goed.

De derde dag staat Alcatraz op de planning, maar helaas, blijkbaar moet je ruim van tevoren al kaarten kopen. We komen dus van een koude kermis thuis! Gelukkig zitten er in de buurt leuke koffietentjes en je moet ook echt even langs de Ferry Building Marketplace. Hier drinkt de lokale bevolking koffie en kopen ze hun biologische producten, kazen en vleeswaren. Dezelfde dag gaan we naar Mission en Valencia Street en dat is een minder fijne wandeltocht. Je loopt namelijk door een gebied met veel junks en zwervers die zelfs agressief zijn. Op Valencia Street zitten twee leuke winkels waarvan een Paxton Gate. Een soort van vintage snuisterijen en planten winkel.

san fran foto 2

De rest van de dag brengen we door in Haight-Ashbury en het Golden Gate park. Haight-Ashbury was vroeger het Mekka voor de hippies en nog steeds leven hier veel vrijbuiters. Er zijn dan ook veel vintage winkels zoals mijn favoriet: Buffalo Exchange. Eten doe je bij Sparrow op Haight Street. Je zit knus in de tuin en ze hebben ook vegetarische en gezonde gerechten zoals de ‘Kale Salad’.

croissant

Op de laatste dag ontbijten we bij Station en daar moet je de award winning croissant nemen! Vult goed! Ook in de buurt zit Mama’s – hier schijn je het beste ontbijt te eten- maar er staat iedere dag een hele lange rij. Geen grote honger? Bij Réveille coffee co. drink je een prima bak koffie. Verder kun je in deze buurt aan het einde van de dag borrelen bij Comstock Saloon. We struinen heel wat vintage winkels af en mijn favoriet is Cris Consignement op Polk street. In dezelfde straat eten we bij Lord Stanley. Dit restaurant is geheel in Europese stijl en fooi is dan ook niet gewenst. Het eten smaakt heerlijk en de sfeer is goed. Je krijgt ook niet meteen de rekening zoals in veel andere restaurants.

full house

San Fransisco is een sfeervolle, mooie en boven alles culinaire stad. Als je een dikke portemonnee hebt moet je zeker bij een van de vele sterrenrestaurants dineren! Voor de minder goed gevulde knip is het een shopping walhalla omdat er heel wat vintage te koop is. Let in San Francisco goed op waar je gaat of staat want de minder fijne buurten wil je echt vermijden (Tenderloin)! Ook de toeristische trekpleister Fisherman’s Warf is niet de moeite waard. En trek wandelschoenen aan.