American Road Trip deel 1: Los Angeles

On top op mijn verlanglijst stond een roadtrip door California. In een heuse Ford Mustang over de highway 1 langs de kust toeren. Van LA naar San Fransisco en zo verder naar Yosemite park. Daarna kun je Las Vegas natuurlijk niet overslaan! Vanuit Las Vegas zou de reis verder gaan naar San Diego en vervolgens terug naar LA. Zo gezegd zo gedaan en hier is deel 1 van mijn reisdagboek!

Vliegen naar Los Angeles
Eindelijk zitten we in het vliegtuig, ready to take of. In Los Angels begint de vakantie van maar liefst drie weken. Fijn, fijn fijn! Na een prima vlucht gaan we meteen de huurauto ophalen. Een Ford Mustang, want yup, dat hoort erbij. Regelen is iets wat ik graag doe, maar het vervoersmiddel heb ik aan manlief overgelaten. Het resultaat: een kanariegele auto. Niet bepaald mijn favoriete kleur maar het beestje rijdt prima en het dak kan open! Lets go!

ace

De eerste nacht slapen we in het Ace Hotel in Downtown LA. We strijken neer op het dakterras en drinken cocktails. Deze zijn hier stukken goedkoper dan de wijn. Daarna duurt het niet lang voordat onze ogen dichtvallen, het tijdsverschil van 9 uur hakt erin. De volgende dag zijn we dan ook vroeg – zeg maar gerust: midden in de nacht – wakker. We hebben honger en alles is dicht, daar gaat de inhoud van de minibar. ‘S ochtends ontbijten we alsof we in Nederland nooit wat te eten krijgen, maar ook dat is Amerikaans. Van de portie buttermilk&blueberry pancakes kun je drie dagen eten. De latte (als je om een latte macchiato vraagt krijg je een mini koffie shot) is de beste uit heel California blijkt later.

American pancakes

Arts District
De eerste dag brengen we door in het Arts District, dat is in de buurt van ons hotel. LA is groot en alles ligt mijlenver uit elkaar. Even naar Venice beach of Malibu beach duurt met de auto al snel een uur. Arts District is creatief en het staat er vol met lofts. Ik zal je vertellen, hier voelden wij ons meteen thuis want we wonen zelf ook in een loft. We struinen wat rond en stuiten op hippe winkels. Bij Poketo kun je, als je je tandenborstel bent vergeten terecht voor een houtskool exemplaar. Met de belofte: wittere tanden. De winkel Alchemy works is een heuse aanrader. Mooie merken, fijne frutsels, zonnebrillen en koffie!
foto arts districts
Holy pie!
Na wat rondstruinen belanden we in The Pie Hole, mijn lievelings! Hier eet je de lekkerste taart ooit! En ik heb al veel taart gegeten dus ik kan het weten. De lekkerste? Dat is sowieso een groot stuk Earl Grey Pie. De koffie is ook lekker. Na ons eerste bezoek zijn we hier nog drie keer geweest – verslaafd -, maar daar hebben we het niet meer over.

Bak zelf een Skinny Carrot Cake!

Venice beach
’S Avonds rijden we alsnog richting Venice beach. We willen wat eten op Abbot Kinney, een straat tjokvol piekfijne boetieks en restaurants. Het is er druk met locals en we besluiten aan te schuiven bij Gjelina, een schot in de roos. Deze tent is enorm populair maar omdat we vroeg zijn hebben we thank god een plek aan de bar. En laten we daar nou net héél goed in zijn: barhangen. We bestellen wijn waar je in Amerika een godsvermogen voor betaald. Wen daar maar vast aan! Omdat de taart niet wil zakken, delen we een pizza met venkelsalami. Het restaurant zit overigens op een hoek van de straat en aan de buitenkant zie je bijna niet dat je hier kunt eten.

acehotel

Havermout is het beste ontbijt om mee af te vallen.

De volgende dag besluiten we een ontbijt te delen, zo groot zijn de porties. En als je in LA bent moet je toch even richting Hollywood. Mijn god. Als je van de toeristische hotspots bent moet je hier wezen. Maar het is niet mijn soort vertier. Dus we waren vrij snel -oké na wat kiekjes van de walk of fame – weer weg. Op naar Rodeo drive waar de dure merken als Chanel, Celine, Gucci en Prada zich schuil houden. Voor de geïnteresseerde: ik heb geen sterren gespot en jammer genoeg ook niks gekocht (dat komt later).

hotel with a view
Bon Appétit
Omdat we morgen verder rijden hebben we behoefte aan een dag helemaal niks. O! En eten, dat doen we wel – en veel -. We lunchen bij Sushi Gen. Dit schijnt de lekkerste sushi in LA te zijn, daarom staat er altijd een rij. Daarna hangen we bij de rooftop pool en lezen wat. ’S Avonds eten we bij Alma, tegenover ons hotel. Dit restaurant is een parel! Gevestigd in een garage met open keuken kun je hier eerlijk en goed eten. Helaas is het een pop-up restaurant en sluiten ze in november 2015. Morgen rijden we richting Santa Barbara en Solvang. In het volgende dagboek zal ik jullie verblijden met meer avontuur want we hit the road!