In 2017 draait het allemaal om ‘clean sleeping’

Waar we in 2016 ‘clean eating’ massaal belangrijk vonden, wordt in 2017 ‘clean sleeping’ een tikkeltje belangrijker. ‘Clean eating’ betekende dat we pure en onbewerkte ingrediënten consumeerde en vooral veel groente en fruit. ‘Clean sleeping’ speelt in op onze vermoeidheid en betekent dat we minimaal zeven uur aan een stuk moeten slapen.

We moeten onszelf weer opladen en hebben gebrek aan energie. De enige remedie luidt: slaap. Natuurlijk helpt rust, regelmatig en reinheid je ook om je fitter te voelen, maar als je niet voldoende slaapt heb je daar helemaal niks aan. In 2017 nemen we onze nachtrust serieuzer dan ooit en daarvoor kunnen we wel wat hulpmiddelen gebruiken. Zo schaffen steeds meer mensen een health tracker aan zoals die van Fitbit. Dit handige accessoire houdt precies in de gaten hoeveel uur je slaapt en nog belangrijker: hoe vast je slaapt.

fitbit

Activiteit en slaap tracker, €149,95 Fitbit

Een goede nachtrust is overigens altijd al belangrijk geweest, maar toch zijn er veel mensen die flink wat uurtjes tekort komen. Stress. Onrust. Drukte. Allemaal oorzaken die ervoor zorgen dat jij niet aan jouw nachtrust toekomt. Dus laten we in 2017 slaap voorop stellen, want het is zo belangrijk voor je gezondheid! Bovendien zorgt een ‘schoonheidsslaapje’ er ook nog eens voor dat je mooi ouder wordt en slank blijft. Ook voor je mentale gezondheid is slaap hard nodig. Het zorgt ervoor dat je overdag geconcentreerder en scherper bent, minder stress hebt en informatie beter in je kunt opnemen. Dus schaf een spiksplinternieuw dekbedovertrek, grote kussens en een slaapmasker aan want je weet wat je te doen staat in 2017!

dekbed
Leopard love dekbedovertrek set, vanaf €69,95 via Crisp Sheets

Lees ook: dit ritueel is de perfecte remedie tegen stress.