13 tips die iedereen met een flawless huid dagelijks toepast

Iedereen kent wel een vriendin waar nooit een pukkel of vlekje op het gezicht te bekennen is. Ze ziet er elke dag flawless uit en heeft geen last van wallen of mee-eters. En, ondanks het feit dat ze vrijwel geen make-up of verzorgingsproducten gebruikt, ziet ze er elke dag fantastisch uit. Hoe doet ze dat toch?

Lees ook: 13 x struggles: ‘healthy’ willen zijn vs. een leven willen hebben

Het is waar dat sommige vrouwen gezegend zijn met goede genen, maar dat betekent niet dat ze hun huid maar lekker laten voor wat het is. Iedereen weet dat het praktisch onmogelijk is om een fantastische huid te hebben, zonder dat je je daar enigszins voor inspant. Wat is dan het geheim van de vrouw die er goed uitziet en weinig producten gebruikt? Nou dames, dat is niet één geheim, maar dat zijn dertien geheimen. Pak er gerust even een stoel bij.

1. Bestudeer je huid dagelijks
Als je elke dag een mooie huid wilt, zul je je huid ook elke dag moeten verzorgen. Daarbij is het belangrijk dat je je huid dagelijks goed (!) bekijkt en dat je daar je huidverzorging op aanpast. Gebruik dus niet elke dag blindelings dezelfde producten, maar probeer te achterhalen welke verzorging je huid op dat moment nodig heeft.

2. Masseren
Als je wilt dat je gezicht een natuurlijk glow krijgt, zul je je gezicht minimaal één keer per week moeten masseren. Wanneer je je gezicht masseert, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en wordt de spanning afgenomen. Hierdoor krijgt je gezicht een natuurlijke glans. Je kunt je gezicht zelf masseren of, als extra relax moment, door een schoonheidsspecialiste laten masseren (prijzen variëren per salon).

3. Voeding
Ook is het belangrijk om naar je gezicht te luisteren als het gaat om eten. Merk je dat je van bepaalde voedingsmiddelen een onrustig huid krijgt, probeer die voedingsmiddelen dan zoveel mogelijk te vermijden.

4. Geen poes-pas
Wat betreft gezichtsverzorging is het belangrijk om niet teveel verschillende producten te gebruiken. Uit ervaring kan ik vertellen dat het belangrijk is om één a twee verzorgingsproducten te gebruiken. Omdat ik zelf ook snel last heb van een onrustige huid (acne), gebruik ik alleen deze face wash van Meditopics (droogt de huid niet uit) en een hydraterende gezichtscrème van Cetaphil. Daarnaast haal ik mijn make-up eraf met lauw water (wat prima werkt). Wel gebruik ik geen waterproof mascara. Iedereen die dat wel gebruikt, kan deze tip van Florine uitproberen.

5. Bloeddoorstroming
Probeer, slechts een paar minuten per dag (maximaal 3), het bloed naar je hoofd te laten stromen. Dit doe je door bijvoorbeeld op je rug op je bed te gaan liggen. Vervolgens laat je je hoofd over de rand van het bed hangen en moet je dat een paar minuten vol zien te houden. Dit is dé ideale manier om toxines (giftige stoffen) snel uit je gezicht te laten verdwijnen.

6. Hydrateren
Omdat het vrouwenlichaam voor meer dan de helft uit water bestaat, is het belangrijk om de huid voldoende vocht toe te dienen. Dit doe je, uiteraard, door voldoende water te drinken, maar ook door vochtinbrengende crèmes te gebruiken (de crème van Cetaphil is echt een toppertje).

7. Olie
Wanneer je last hebt van een droge huid (!), kun je ervoor kiezen om je huid te verzorgen met olie. Wat betreft olie-achtige huidverzorgingsproducten, zijn de producten van Bio-Oil mijn favoriet. Smeer je gezicht één tot maximaal twee keer per dag in met een beetje Bio-Oil om je huid tegen uitdroging te beschermen.

8. Rozenwater
Ook rozenwater is een fantastisch verzorgingsproduct om te gebruiken voor je gezicht. Het heeft namelijk een hydraterende en voedende werking. Daarnaast ruikt het erg lekker, waardoor het een verfrissend gevoel geeft. Pluspuntje: rozenwater is een natuurlijk product. Like, like, like!

9. Kokosolie
Ook kokosolie is een natuurlijk product dat onmisbaar is in de keuken én in de badkamer. Kokosolie is rijk aan laurinezuur (wat een antibacteriële werking heeft). Handig!

10. Nachtrust
Wanneer je niet voldoende nachtrust neemt (minimaal 7 tot 10 uur), zul je dat ook aan je gezicht merken. De huid wordt onrustig en je krijgt wallen. Allemaal dingen waar we niet op zitten te wachten, or am I wrong? Zorg daarom dat je voldoende nachtrust neemt en dat je je gezicht elke ochtend, afwisselend, met ijs en lauw water wast. Dit stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar je gezicht, waardoor de tekenen van vermoeidheid minder zullen worden.

11. Kussenhoes
Ook is het heel belangrijk dat je iedere week je kussenhoes verschoont. Kussenhoezen die niet regelmatig worden verschoont, zijn een broeinest van bacteriën die acne en vieze geurtjes veroorzaken. Brr… Verschoon daarom elke week je tussenhoezen en verklein je kans op acne.

12. Darmen
Ook is het belangrijk om je darmen af en toe een detox-kuur te geven. Dit is goed voor zowel de binnenkant als de buitenkant van het lichaam. Na een detox-kuur zul je merken dat je gezicht er frisser en stralender uitziet!

13. Kern
Dat gezegd hebbende, de echte schoonheid zit van binnen. Wanneer je er gelukkig en zelfverzekerd uitziet, zal je omgeving die ene pukkel echt niet snel zien!

Lees ook: 18 redenen waarom je soms alleen naar Adele wilt luisteren en huilen