De 10 geboden voor dating app gebruikers

Dating apps, je vindt ze verschrikkelijk of je bent er waarschijnlijk aan verslaafd. Hoe dan ook, iedereen heeft vandaag de dag weleens een dating app gezien of gehad. Mijn persoonlijke ervaring is wisselend. Van het swipen van veel kikkers, tot uiteindelijk mijn prins op het witte paard. Jawel, mijn lovah heb ik ontmoet via een dating app! Het kan dus! Maar hoe? Als je je aan deze tien geboden houdt, komt het vanzelf goed.

1ste Gebod: Gij zult niet té kritisch zijn

Eerlijk is eerlijk dames, het kiezen van een nagellak kleur bij de manicure gaat soms sneller dan het swipen naar rechts. Man, wat kunnen wij kritisch zijn! Dan is ze eerste foto wel oke, maar staat ‘ie daarna met een vis op een foto; links! Zijn de foto’s prima, dan is zijn bio dom geschreven (Neem nou de: “entrepreneur, charmeur, romanticateur, houdt van: good times. Ibiza is life en op zoek naar een gezellige dame voor een cocktail night “blugh”, sorry dat was mijn ontbijt wat lichtelijk omhoog kwam”). Om nog maar niet te spreken over de kandidaten die we (stiekem) eerst screenen op Facebook, Google en Instagram. Die dating apps lijken wel een dagtaak! Dus ik zeg het eens en niet weer; wees niet te kritisch. Je merkt snel genoeg op de app of je de plank misslaat of niet.

2e Gebod: Gij zult uw beschrijving beperken tot een minimum

Niemand zit te wachten op jouw levensverhaal bij een bezoekje aan je profiel. Hou het lekker kort en bondig! Het kan nogal heftig overkomen om direct hele persoonlijke zaken te delen. Daarnaast vinden mannen (en vrouwen trouwens net zo goed) het veel spannender als je nog wat te wensen overlaat. Mysterieus zijn. Lastig I know, maar het werkt als een tiet.

3e Gebod: Gij zult eerlijk zijn

Liegen is niet de beste basis voor een gezonde relatie. Niet doen dus.

4e GebodGij zult niet geobsedeerd raken

Een beetje Tinderen op de wc is prima, maar het moment dat het je leven gaat beïnvloeden (lees: om de 15 minuten wc bezoekjes zonder blaasontsteking gaat echt te ver) is het tijd om de app in de koelkast te zetten. Dating apps zijn top en vaak ook heel leuk, maar je vrienden en collega’s willen ook graag wat aandacht. Wellicht zie je zo ook helemaal die leuke jongen aan de bar over het hoofd, die toevallig niet op een dating app zit…

5e Gebod: Gij zult niet te hard van stapel lopen

Halleluja! De beste man is door de keuring heen gekomen en er is een match! Nu is het de truc om niet direct hartjes, bloemetjes en confetti te gaan poepen. Rustig. Aan. Doen. En dat bedoel ik in het grootste zin van het woord. Dus kuisgordel om en beentjes niet geschoren, anders weten we wel hoe laat het is… Waar dating apps zich trouwens ook heel goed voor lenen, daar niet van! Maar als je op zoek bent naar iets meer dan alleen een Acro Yoga les zonder kleren, dan zou ik toch even pas op de plaats houden.

6e Gebod: Gij zult niet te betrokken raken

Natuurlijk, als het leuk is en goed gaat dan komt dit vanzelf. Maar houd ook altijd in je achterhoofd dat iemand zo weer weg kan zijn. Zeker als je elkaar nog nooit hebt gezien. Net zo goed als jij ook zomaar ineens kunt besluiten dat je geen zin meer hebt om te reageren, kan hij dat natuurlijk ook.

7e Gebod: Gij zult altijd voorwerk doen

Nu weet ik zeker dat je dit allang hebt gedaan. Gelukkig maar! Het onderzoeken van de man in kwestie is helemaal zo verkeerd nog niet. Zelf ging ik nooit op date met een man met wie ik geen gemeenschappelijke vrienden had. Nu hoeft dat voor jou geen big deal te zijn, maar het is toch even handig om vooraf te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

8e Gebod: Gij zult niet vallen voor de serial dating apper

Je weet wel, de man die Tinder bijna heeft uitgespeeld. Hartstikke leuk voor een avondje (of twee), maar niet direct de geschikte kandidaat voor de lange termijn. Het is nooit leuk om een van de zoveel meisje te zijn. En, tenzij dit juist is wat je momenteel nodig hebt, zo’n gozer gaat je nooit echt gelukkig kunnen maken. Dus wees op je hoede!

9e Gebod: Gij zult niet thuis afspreken

Tenzij je de man is kwestie kent en je er klaar voor bent om je kuisheidsgordel af te doen. Call me old fashion, maar voor eerste dates kan ik thuis afspreken sterk afraden. Wat nou als je het 7e Gebod toch niet zo serieus hebt genomen en meneer een serial dating killer blijkt te zijn?! Oke lichtelijk overdreven misschien, maar ik zou het risico niet willen nemen.

10e Gebod: Gij zult geen nude selfies sturen

Punt.

Lees ook: Originele tips voor daten bij winterweer