Originele tips om te daten bij winterweer

Pleh het is officieel Hollands winterweer. Niet ideaal als jij net mister right (now) bent tegengekomen en jullie lekker aan het daten zijn geslagen. Persoonlijk vind ik buiten daten altijd super leuk, maar wat doe je als het buiten zo koud en nat is? Daar gaat Enfait je bij helpen.

Tip 1: Amsterdam Light Festival
Voor deze date heb je waarschijnlijk wel een paraplu en thermo ondergoed nodig, maar van de romantische setting krijgen jij en je date het vast snel genoeg weer warm. Het festival is gratis en echt de moeite waard om eens te gaan bekijken. Je kunt er voor kiezen om het festival lopend te bekijken, check hier voor de wandelroutes. Ga je voor iets originelers, dan kan je er ook voor kiezen om de rondvaartboot te pakken. Het is dan wel geen gondel door Venetië, maar geloof mij; Amsterdam is het mooiste vanaf het water.

Let op: Het festival is tot 22 januari te bewonderen, dus wacht niet te lang met die date!

Light-Wave-Anita-Doornhein-001

Foto: Anita Doornhein

Tip 2: Omarm jullie inner Bonnie & Clyde en ga lasergamen

Geloof mij, er is niets leukers dan weer even kind te kunnen zijn. En hoe leuk was lasergamen vroeger?! Gelukkig heb je tegenwoordig hele grote lasergame hallen, waar je als volwassenen ook prima uit de voeten kunt. Het wat mildere broertje van Paintbal, heeft als voordeel dat je niet na 15 minuten onder de blauwe plekken zit. Niets werkt beter als een mood killer dan zo’n blauwe dot op je voorhoofd. Geen zorgen, bij lasergamen krijg je hoogstwaarschijnlijk alleen last van een goede dosis strijdlustigheid.
Samen strijden om de andere partij uit te schakelen als een soort Bonnie & Clyde, als dat niet bounding werkt…

Tip 3: Organiseer een spelletjesavond
Let op: als je weet dat je een slechte verliezer bent, dan zou ik deze tip overslaan.
Niets zo onaantrekkelijks voor je date als jij na een potje ‘Mens Erger Je Niet’, het bord van tafel veegt… Maar mocht je best een sportieve verliezer zijn, dan zou ik zeker een date plannen. Lekker met een fles wijn aan tafel samen spelletjes spelen. Werkt goed voor het vertrouwen en is een uitgelezen kans om je date wat beter te leren kennen. Trek Twister maar alvast uit de kast!

Tip 4: Relaxt in de wellness 
Wellicht niet de ideale eerste date, maar mocht je al een aan het daten zijn dan is dit een heerlijk alternatief voor de borrels op vrijdag. Lekker samen naar de spa. Niets zo ontspannends dan lekker in het zwembad rond poedelen en op te warmen in de sauna. Naakt een stapje te ver? De meeste spa’s hebben ook badkleding dag, check de website van jouw favo spa voor meer info.

Tip 5: Bezoek een voorstelling 
Of je nu houdt van komedie, musicals, rock bandjes of ballet, het is altijd een goed idee om samen naar een voorstelling te gaan. Het delen van nieuwe ervaringen schept een band en het is meteen een mooi onderwerp om over te praten. Persoonlijk vind ik het heerlijk om samen met mijn vriend een date night in te plannen naar het theater. Het zorgt er voor dat we elkaar weer even leren kennen in een andere omgeving en dat is erg bevorderlijk voor de voorraad vlindertjes.

Tip van een Amsterdammer: Check lastminute ticketshop voor goedkope lastminute theater kaartjes. Grote theaters zoals Carre en de Stopra, maar ook Paradiso en Boom Chicago bieden hier kaarten aan voor dezelfde avond met hoge korting.

Heb jij nog tips? Deel ze met Enfait!

Lees ook: Wat is nu eigenlijk het échte verschil tussen lust en liefde?