Zó kom jij in het vervolg stijlvol regenachtige dagen door

De dagen worden korter, de nachten worden langer en overdag wordt het grijzer en grauwer. Dames, het is officieel herfst. En herfst betekent regen. Veel regent. Uiteraard zul je niet altijd om de harde plensbuien staan te juichen. Zeker niet als je de deur (op de fiets) uit moet en er een paar flinke regenbuien op het punt staan om zich van hun lading te verlossen (of hun ‘verlossing’ al hebben ingezet). En je hebt zo nog een meeting! Oh god!

Lees ook: Shopping: zo ga je zingend door de regen

Hoe kom je deze typische Nederlandse, regenachtige dagen in stijl door? Hoe kun je als een echte die-hard de regen trotseren én daarna stijlvol op kantoor verschijnen? Met deze handige gadgets, haar-en make-up tips draai jij in het vervolg je hand niet meer om voor een plensbui!

Haar tips:
Op een grauwe, regenachtige dag is het aan te raden om geen uitgebreide föhnsessies thuis te houden. De hitte van de föhn en het vocht van de regen zorgen er namelijk voor dat jouw kapsel snel in ‘coupe pluis’ zal veranderen en dat is nog veel erger dan een koppie met natte haren. Daarnaast is het belangrijk om niet met versgewassen haren de deur te verlaten als het regent, want ook dat zorgt ervoor dat je haar gaat pluizen.

Als je niet wilt dat je haar nat wordt of niet gaat pluizen, kun je een capuchon of regenhoed dragen. Ook doet de oude, vertrouwde paraplu het ook nog steeds formidabel. Een andere manier om pluishaar tegen te gaan is om je haar op te steken. Gebruik onderstaand elastiekje om de vervelende ‘kink’ in je haar te voorkomen.

Spiraal elastiekje, €4,95 via

Make-up tips:

Ook waterproof make-up is geen overbodige luxe als je in een land als Nederland woont. Wanneer je naar je werk moet en het heel hard regent, kun je er ook voor kiezen om thuis alleen wat waterproof mascara aan te brengen en de rest van je make-up op je werk te doen (zorg dan wel dat je wat eerder van huis gaat). Een prima waterproof mascara voor een fijn prijsje is de Separation & volume mascara van Etos.

Separation & volume mascara, €5,99 via Etos

Regenmode:

Met deze stijlvolle regenaccessoires is geen regenbui voor jou te heftig! Je kunt ervoor kiezen om je accessoires in neutrale kleuren te kopen, of juist in gezellige, opvallende kleuren (want dat kunnen we wel gebruiken op zo’n saaie, grijze dag)!

Rains regenjas, €95,00 via de Bijenkorf

Hunter regelaarzen, €119,00 via Hunter

Senz Tropical paraplu, €64,95 via Senz

Regenhoed, €22,95 via Happy Rainy Days

Lees ook: Serious Sunday: 30 dingen die je moet onthouden na een rotdag