Zien: ‘What the health’ zo verdienen ze geld aan jouw (on)gezondheid

Filmmaker Kip Anderson van de spraakmakende documentaire ‘Cowspiracy’ heeft niet stil gezeten. De afgelopen tijd is hij druk geweest met de documentaire ‘What The Health’ die sinds gister te zien is. In deze documentaire zie je wat mijn gevoel al zei: de gezondheidsindustrie is een soort van maffia en vele gezondheidsorganisaties, farmaceutische bedrijven en zélfs de overheid doen er aan mee.

Voor de documentaire gaat Anderson op onderzoek uit en dit sluit naadloos aan bij zijn vorige werk. De vleesindustrie is namelijk een van de grootste oorzaken van hart- en vaatziekten, een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Amerika. Er zijn onderzoeken die aantonen dat bewerkt vlees – zoals broodbeleg – schadelijk is voor je gezondheid maar daar wordt niet over gesproken. Sterker nog: vlees wordt gepromoot.

Geld, geld, geld
Waarom zou je iets promoten als het niet goed is? Dat heeft alles met geld te maken. De vleesindustrie levert flink wat knaken op en daar is letterlijk iedereen bij gebaat, behalve de consument. Agrarische bedrijven, de overheid én zelfs farmaceutische bedrijven verdienen een aardige duit aan jouw (on)gezondheid. Ze houden ons ziek. Wil jij précies weten hoe? Dan is deze documentaire een aanrader en eye-opener. Je kunt’m online kijken voor maar €9,39 op Vimeo.

Lees ook: ‘Tomorrow’ the movie.