Wat als edelstenen of kristallen breken & wat doe je dan?

Om met de deur in huis te vallen: wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen edelstenen en kristallen. Beide mooi, beide betekenisvol en beide bestaan uit mineralen. Maar niet iedere mineraal is een edelsteen of een kristal. Een kristal bestaat meestal uit één mineraal met een kristallijne vorm en ziet er altijd regelmatig en helderder uit. Ik heb inmiddels een hele verzameling en pas gebeurde er iets ergs! Nouja het overkomt de beste van ons maar ik schrok er in ieder geval van. Een van mijn mooie kristallen viel op de grond in drie stukken! Het breken van kristal kan verschillende redenen hebben en je steen op de grond laten donderen is de meest logische en NIET het einde van de wereld.

Kristallen zitten vol energie en kracht en ik dacht natuurlijk meteen dat deze door de val verdwenen. Dit hoeft dus niet zo te zijn! Je kunt de steen zelfs nog gebruiken.

Energetische betekenis van een gebroken kristal
Toen ik beteuterd naar mijn steen in drie stukken keek, raakte ik in paniek want wie weet was deze vervloek! Maar een spirituele steen weggooien die je al jarenlang koestert doe je niet een, twee, drie… Thank god for Google... want na grondig onderzoek kwam ik erachter dat een gebroken steen geen regelrechte ramp is en de rest van je leven voor ongeluk zorgt.

De eerste verklaring
Als je steen breekt of zoek raakt, heb je de energie van de desbetreffende steen schijnbaar niet meer nodig in je leven. Het is een teken dat je een fase hebt afgerond. De steen, die deze fase representeerde en ondersteunde, doet vervolgens wat de natuur ook doet: hij volgt de cirkel van het leven. Geboren worden, leven, sterven en eventueel krijgt de steen opnieuw leven!

De tweede verklaring
Een tweede verklaring voor een gebroken steen luidt dat de gebroken steen een dieperliggende boodschap heeft. Het kan zijn dat de steen zo energetisch geladen is en hoge vibraties bevat, dat deze vanzelf barst. Hoe dan ook: gooi de steen niet zomaar weg maar sta stil bij het feit dat de steen gebroken is. Wat heeft de steen je gebracht? Waarop had je nog gehoopt? Past de steen nog in je leven? Of maak je er iemand anders gelukkig mee? Kristallen die breken blijven hun werking houden en daarom kan iemand anders er nog baat bij hebben. Een steen mag je altijd teruggeven aan de aarde als je er geen gevoel meer bij hebt. Net als met alles in het leven moet je bepaalde dingen loslaten. Dat is oké want op die manier komt er weer andere energie op je pad.

Wat doe je met een gebroken kristal?
Simpel. Je houdt ‘m, geeft ‘m weg of je upcycled de steen. Sommige stukken steen zijn bruikbaar om bijvoorbeeld leuk om als decoratie te gebruiken in eigen creaties. Ooit aan een cursus potten bakken gedacht? Of servies maken? Neem je steen mee voor een persoonlijke touch en vergeet niet om de steen te reinigen met heilig hout en een ritueel. Hoe je dit doet? Dat is helemaal aan jou! Mediteer met de steen of leg hem op je favorieten plek.

Dit moet je weten voordat je een zoutlamp koopt