Zouttherapie helpt jou door je winterdip heen (plus meer voordelen!)

Tijdens de winter is het extra belangrijk dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zodat je immuunsysteem en gezondheid op peil blijven. Echter heersen er tijdens de winter altijd wel bepaalde griepjes of epidemieën, waar je je maar lastig tegen kunt beschermen. Gelukkig is daar zouttherapie, ook wel Halotherapie genoemd. Een vorm van therapie waarbij je enkel voor dertig tot zestig minuten in een kamer met gedroogd Hilmalajazout hoeft te zitten. Klinkt best oké, toch?

Lees ook: Dit moet je weten voordat je een zoutlamp koopt

Zouttherapie is een holistische, medicijn vrije manier om je immuunsysteem te boosten en je winterdip te bestrijden. Zo helpt het tegen een droge huid en verschillende ontstekingen. Daarnaast is het een zeer geschikte therapievorm voor mensen met luchtweg- en huidproblemen. Ook stimuleert Halotherapie de vitaliteit en gezondheid. Kortom, er zijn een boel voordelen aan zouttherapie verbonden. Het zuivere zout dat in de zoutkamers wordt gebruikt, heeft een antibacteriële werking en is daarom uiterst geschikt om verschillende gezondheidsklachten te behandelen.

Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe zo’n zoutbehandeling precies in zijn werk gaat. Nou, zoals ik al eerder beschreef, doe je feitelijk niets meer dan dertig tot zestig minuten lang op een stoel zitten in een donkere zoutkamer. In een zoutkamer is, op de stoelen na, letterlijk alles van zout; de muren, de lampen en de vloer. Salt everywhere. Wanneer je een zoutsalon binnenkomt, zul je de vraag krijgen om je schoenen om te ruilen voor een paar schone slippers (die krijg je ter plekke). Zodra je in de zoutkamer zelf zit, rest je verder niets dan te ontspannen en vooral diep adem te halen. Niets reinigt je luchtwegen beter dan het zuivere zout in een zoutkamer. Een soort detox-kuur voor je longen dus. Voor een extra goed effect, sproeien ze – in sommige zoutkamers – zelfs met zeer fijngemalen zout in de rondte. Gelukkig plakt het zout niet, dus veeg je het na afloop gemakkelijk van je kleding. Er zijn verschillende (zout)salons in Nederland waar je een zoutbehandeling kunt boeken (prijzen variëren).

Wanneer jij uit een zoutkamer stapt voel jij je zen, schoon en zul jij fantastisch slapen. Uiteraard kun je ook een zoutkamer bezoeken als preventieve maatregel voor verschillende gezondheidsklachten. Daarnaast is zouttherapie volkomen veilig en is het zelfs geschikt voor kinderen.

Lees ook: Must-have: Himalaya zoutketting om aan te likken

Foto via