Veel vrouwen dragen een verkeerde beha

Heb jij ooit écht goed je behamaat laten opmeten? Of koop jij maar wat. De meeste vrouwen hebben géén idee welke cup ze zouden moeten dragen en voor de omvang wordt ook maar wat gegokt. Niet zo gek dat dat ding je borsten irriteert! Dit laatste is niet de bedoeling dus als jij jouw beha vervelend vindt zitten, dan zit ‘ie toch niet goed.

De bustehouder heeft een belangrijke functie en daarom is het goed om stil te staan bij de maten. Om te beginnen bij de omtrek: dit komt heel precies! De omvang van een beha is gelinkt aan de cup, en een cup 75B of 80B verschillen van elkaar. Goed. Cup B is er dus in verschillende formaten, vergelijk maar eens een aantal beha’s in de winkel. 70B is 90B niet. Meet dus voordat je überhaupt aan cupmaten denkt, je omvang goed op, als deze niet goed is worden je borsten niet ondersteund. Als je je omvang weet kun je ook je borsten opmeten. Specialisten in de winkel kunnen je vaak goed adviseren maar ook online kun je tegenwoordig alle informatie vinden en: meten is weten.

behamaten

Ook verschillen de maten van merk tot merk, het passen van een beha is daarom niet overbodig. En denk maar niet dat je jaar in jaar uit dezelfde maat kunt kopen, je borsten veranderen en daarmee ook de maat.
passionata
slip

Beha en slip, via Passionata

Lees ook: 6 manieren om liefde te geven aan jezelf.