5 redenen waarom jij vanavond asperges zou moeten eten

Vandaag is het asperge seizoen officieel begonnen. Toch blijkt uit onderzoek dat Nederlanders niet genoeg asperges zouden eten. Daarom zetten wij de voordelen van asperges voor je op een rijtje. Wedden dat jij vanavond asperges gaat eten?

1. Asperges zitten vol met voedingsstoffen

Niet alleen zijn asperges laag in calorieën, maar ze zitten ook nog eens bom vol voedingsstoffen. Van vitamine K, B1, B2, B6, B11, vitamine E tot aan kalium, magnesium, fosfor, en een beetje ijzer, jodium, natrium, koper, mangaan, zink, fluor en selenium.
Je kunt de asperges het beste rauw eten of kort koken, zodat al deze fijne stoffen goed bewaard blijven.

2. Asperges zijn goed tegen veroudering 

Tenminste, asperges zitten vol met Glutathion en hiervan wordt beweerd dat dit veroudering tegengaat. Een extra reden om eens lekker een salade met asperges te bereiden!

3. Asperges werken als een detox 

Ze werken namelijk vochtafdrijvend en helpen hierdoor je lichaam te zuiveren van te veel zout en vocht. Hierdoor kan je het ontstaan van nierstenen voorkomen, doordat de afvalstoffen uit je nieren beter worden verwijderd.

4. Asperges zijn goed tegen obstipatie 

Doordat asperges rijk zijn aan vezels en vocht, zijn ze erg goed als je last hebt van obstipatie. Ze helpen namelijk je spijsvertering weer op gang te krijgen en gezond te houden, waardoor je lichaam beter afvalstoffen kan scheiden.

5. Asperges zijn het anti-kater recept

Door dat asperges vol aminozuren en mineralen zit, bieden ze verlichting bij een kater. Daarnaast zitten ze dus vol vocht en bevorderen ze het afdrijven van giftige stoffen. Een sapje vers geperste asperge sap, iemand?

Bron:
A Healthy Life 

Lees ook: 8x beauty dingen die je deze lente aan moet schaffen