Vliegen met je baby of dreumes: deze buggy is onmisbaar

Over een aantal weken gaan we voor de eerste keer vliegen met baby. Al is Marie-Jolie geen baby meer, maar al een dreumes. Toch blijft het spannend want hoe zal vliegen met een baby gaan? Krijst ze de boel bij elkaar of gaat ze een dutje doen.

Natuurlijk ben ik voorbereid op het eerste (en ergste), want we vliegen net terwijl ze eigenlijk haar slaapje moet doen. En ze houdt nogal van regelmaat. Daarom is een goede voorbereiding, inclusief de zoektocht naar de meest geschikte buggy, belangrijk.

Want we gaan naar Cornwall in Zuid-Engeland en kiezen we niet voor een roadtrip, maar voor een (veel kortere) vliegreis.

Vliegen met baby

Dat vergt enige voorbereiding. Want naast het kiezen van de bestemming, ben ik ook al weken druk met het uitzoeken van knappe slaapplekken en een meeneembare, lichte en mooie buggy.

Via Kip Hideaways vond ik fijne mooie verblijven met een ziel. Ook via Air BNB vonden we een villa voor een paar nachten. Verder slapen we twee nachten in een hotel, Glebe House genaamd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Glebe House Devon (@glebehousedevon)

In ieder geval werd mij één ding duidelijk: reizen met een dreumes vergt enorm veel voorbereiding. Zo moet er op alle bestemmingen een babybedje paraat staan, het liefst ook een stoel en hebben we erg lang gezocht naar dé ideale buggy die mee mag in het vliegtuig en makkelijk in gebruik is.

Joolz Aer+

Want om eerlijk te zijn, vond ik het best lastig om tussen al het aanbod een goede keuze te maken. Prijs, kwaliteit, gewicht, gebruiksgemak en of de buggy mee mag in het vliegtuig speelde allemaal een rol. Oh en we willen ook wel een mooie buggy voor op stap.

Tweedehands buggy

Normaal gesproken ben ik niet vies van tweedehands opties, alleen zijn buggy’s tweedehands nog erg duur (je betaalt bijna de nieuwprijs) en ook niet altijd schoon. Het leasen van een buggy hebben we ook overwogen, maar ik hoorde van bijna al mijn vriendinnen met kinderen dat een buggy ook in eigen land onmisbaar is. Daarom viel de keuze op een gloednieuw exemplaar.

Om het je als ouder makkelijk te maken presenteert Joolz de Joolz Aer+, de ultieme ride voor avonturen dichtbij én ver weg. De buggy heeft namelijk alle voordelen die je als ouder wenst: hij is licht als een veertje, uit en op te vouwen binnen een handomdraai en mag mee met de handbagage in het vliegtuig.

joolz air

Het ergonomische zitje ondersteunt de ontwikkeling van je kleine en is gemakkelijk in vlakke positie te brengen voor de lekkerste slaapjes. Ook groeit de buggy met jouw baby of dreumes mee zodat je er nog een aantal jaar plezier van hebt. Vliegen met baby wordt opeens stukken makkelijker.

Daarnaast beschermt de extra grote en ventilerende zonnekap je kind tegen warmte op zonnige dagen. Handig voor on the go dus! De buggy is gemaakt met 100 procent gerecyclede stoffen en dus niet alleen verantwoord voor je kind, maar ook voor de planeet.