Je kunt nu een verzonden WhatsAppje verwijderen

Heb jij wel eens per ongeluk een WhatsAppje verstuurd en dat je daarna direct bij jezelf dacht ‘neeeeee, wat doe ik nu?’. Goed nieuws want je kunt vanaf nu je verzonden berichtje verwijderen!

Hoe het werkt? Stel je hebt per ongeluk een WhatsAppje doorgestuurd in de verkeerde app. Oeps! Dan kun je vanaf nu op het berichtje tikken. Je krijgt dan een pop-up menu te zien en hier kies je voor verwijderen. Je krijgt dan twee opties: ‘Verwijder voor mezelf’ of ‘Verwijder voor iedereen’.  Als je kiest voor verwijder voor iedereen, krijgt de ontvanger het bericht niet te zien. Score! 

Zeven minuten de tijd om je WhatsAppje te verwijderen

Let wel op dat je dit berichtje binnen 7 minuten moet verwijderen anders wordt het berichtje nog steeds afgeleverd. Met een druk op de knop kun je niet alleen tekstberichten, maar ook foto’s, video’s, GIFs, gedeelde contacten, doorgestuurde berichten en reacties op berichten verwijderen. Bye bye, gênante appjes!

Berichtencentrum?

WhatsAppje verwijderd? Dan is ’t fijn om te weten dat de notificatie bij de ontvanger ook verwijderd wordt in het berichtencentrum van een iPhone. Op Android werkt dit helaas anders, hierbij krijgt de ontvanger wel nog een melding en weet de persoon dat je iets hebt proberen te verwijderen… De notificatie wordt bij de ontvanger na het verwijderen aangepast naar: This message was deleted for everyone.

Let op: de functie werkt alleen als de ontvanger ook de nieuwste versie van WhatsApp heeft!