Rust in de chaos bij boutique hotel The Highlander

Er zijn dagen dat we niet in onze eigen stad een nachtje weggaan, En doen we dat wel, dan graag op een plek waar we niet dagelijks rondstruinen. Hah, The Highlander in hartje (meer hartje is er niet) Amsterdam had ons tuk. Daar in het centrum waar je buiten pandemietijden om over de toeristen struikelt, zitten ze. Bij de eerste stap binnen laat je de hustle and bustle voor wat het is. Hulde!

The Highlander representeert Amsterdamse bravoure

Het is in onze hoofdstad heus niet lastig om een leuk slaapadres te vinden, alleen is de zin er niet altijd om een dikke portemonnee mee te nemen. Vooral in centrum-centrum is het – ja, zelfs bij de louche toko’s – veel betalen voor weinig. Blij dat er ook boutique hotels (de leukste!) zijn die het anders dan de meute doen. Neem The Highlander. Wha da mag kosten? Met een kamerprijs die begint vanaf rond de honderd euro doen ze het voor Amsterdamse begrippen best netjes. Blijft veel geld voor even een nachtje weg, maar bij dit hotelletje krijg je er wel wat goeds voor terug.

The Highlander Amsterdam roze kamer.   The Highlander Amsterdam hotelkamer

Elke kamer is om door een ringetje te halen. Kleuren, patronen en designs zijn gemixt tot een gewaagd doch stijlvol geheel. Heeft de hotelfamilie Hoogland (snap je ‘m, The Highlander – onderdeel van The Highland Group met nog vier andere hotels in het Mokumse) plus team goed gedaan. Zo zat ondergetekende in een kamer met prachtig marmeren wastafel, donkere douche met knappe tegels en een uitzicht op de Nieuwezijdse Voorburgwal. Nu niet wegklikken, want van die voorbijrazende trams, taxi’s en toeristen hoor je niets (zegt een lichte slaper). Trouwens ook een plus is dat de negen straatjes en Jordaan op loopafstand liggen. En om de hoek van De Dam, maar als toerist in eigen stad hebben we dat we-kunnen-het-na-al-die-jaren-uittekenen deel gelaten voor wat het is. U snapt.

The Highlander Amsterdam hotelkamer

Dan nog één van de uitkijkers van elk hotelverblijf is toch wel het ontbijt. Ook hier dikke prima. Precies dat wat je verwacht van een ontbijtbuffet. En ze hadden Nutella, dus de dag was gelijk gemaakt. Kortom, fijne plek als je naar een okay budget in hartje-hartje Amsterdam op zoek bent.

The Highlander

Nieuwezijds Voorburgwal 98-100

Website | Instagram | Facebook