Restaurants in Antwerpen die je niet mag missen

Als we aan Antwerpen denken, denken we aan lekker eten. Antwerpen is niet ver van Nederland en heeft altijd al een hoop goede restaurants gehad. Waar moet je tegenwoordig zijn om te eten in Antwerpen? Hier presenteren wij drie restaurants die zéker de moeite waard zijn, maar die je vanaf de straat zo voorbij loopt. Super zonde! Deze een beetje verstopte, gemoedelijke plekken zijn een must-visit. 

Fiera Antwerpen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fiera (@fiera_antwerp)


Ben je op zoek naar een sfeervol, maar chique plek om te dineren, dan zit je bij Fiera Antwerp gebakken. Fiera staat in het Italiaans voor “de betere beurs” en verwijst naar de magische locatie: de feeërieke Schippersbeurs en Handelsbeurs in Antwerpen. Een plek met geschiedenis en metropolitan vibes waardoor je het gevoel hebt dat je in  New York zit. Wel. Dit is dus niet het geval, je bent gewoon in Antwerpen maar daar weten ze wat lekker is. De kaart biedt internationale gerechten, zoals Oslo x Zalm en een oh zo Belgische Oostende x Garnaalkroket. Kost wat maar dan heb je ook wat.

Roji Antwerpen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Restaurant Roji (@roji_antwerp)


Roji Antwerpen is net als veel andere restaurants gelegen aan de Oude Koornmarkt hartje centrum maar je loopt er straal voorbij. Voor Roji moet je namelijk een trap naar beneden, er is geen terras en je dineert in een verborgen kelder. Dit is wellicht de voornaamste reden dat grote sterren als Sarah Jessica Parker en Kanye West hier ook een vorkje hebben geprikt. Roji is een oase van rust in een prachtige middeleeuwste kelder waar je je ogen uitkijkt. De porties sushi smaken verrukkelijk en de signature dishes, zoals waygu of lobster, zijn zeer welsmakend.

Graanmarkt 13 Antwerpen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Graanmarkt 13 (@graanmarkt13)

Bij Graanmarkt 13 dineer je wederom in een kelder. Als er één ding is, wat je als horecaondernemer leert, is het om nooit een restaurant in een kelder óf op de eerste verdieping te beginnen want het schijnt dat je zo veel klandizie misloopt. Voor bovenstaande restaurants en voor Graanmarkt 13 geldt dit absoluut niet. Door mond-op-mondreclame weten mensen dat ze hier afgezonderd van de drukte kunnen tafelen. Bij Graanmarkt 13 hebben ze ook een binnentuin waar je zomers heerlijk zit. De menukaart bestaat voor 80% uit groenten, 15% uit vis en maar 5% uit vlees. De groene gerechten smaken zo goddelijk dat zelfs de grootste vleesliefhebbers de gerechten met groenten in de hoofdrol een kans geven.

Slapen in Antwerpen

nachtje antwerpen

Dit waren onze favoriete restaurants op dit moment. Ben je nog op zoek naar een bijzonder hotel? Dan is Botanic Sanctuary een goede keuze. Dit luxe vijf-sterren hotel in een voormalig klooster laat niks te wensen over. Een nachtje logeren op deze plek is op alle fronten een cadeautje! In elke kamer of suite zijn veel historische details te zien, er is een spa (met panoramisch zwembad), een groene binnenplaats en er zijn maar liefs vier fine dining restaurants. Amai. Wij zouden hier zeker graag komen om deze plek in het bruisende centrum uitgebreider te ontdekken. Boek hier je verblijf!

overnachting antwerpen

Lees ook: dit zijn de mooiste plekken van Venetië