Restaurant 21 (R21): David’s droom is eindelijk uitgekomen met een intiem en persoonlijk restaurant
Restaurant 21 (R21) is een plek voor fine dining, opgericht door top Chef Orlando David. De naam van het restaurant refereert naar de 21 jaar aan culinaire ervaring van de chef die onder andere bij driesterrenrestaurant Oud Sluis werkte.
“Als chef was het altijd hard werken in de keuken. Je maakt lange dagen tot diep in de nacht. Nu ik mijn eigen restaurant heb, merk ik dat het wel veranderd is. De sfeer onderling is relaxter, al ga nog steeds laat naar huis” deelt hij met ons als we arriveren om het 6-gangen tasting menu te ervaren.
Restaurant 21 (R21)
De Amsterdamse top-chef en ondernemer van Chileens-Colombiaanse afkomst laat iedereen proeven van zijn voorliefde voor verschillende wereldkeukens. Zo wordt er een Japans getinte amuse geserveerd, wordt er gewerkt met Nederlandse, lokale seizoensgebonden producten, maar proeven we ook zeker Zuid-Amerika op ons bord. De kruiden komen van een wildplukker die door heel Nederland trekt, wat hij niet wild kan vinden levert hij aan R21 vanuit zijn eigen kruidentuin. De vis is afkomstig uit de Noordzee of van een lokale kweker en het rundvlees is afkomstig van Hollandse raszuivere dubbeldoelkoeien. Daarnaast maakt R21 haar eigen oliën, bouillons en siropen en via fermentatie kan het hele jaar door worden genoten van seizoensgebonden ingrediënten.
Historisch pand in het centrum van Amsterdam
De plek van het restaurant, aan het water, is smaakvol ontworpen. De historische elementen van het pand zijn samengesmolten met een modern en strak design. Precies zoals Orlando voor ogen had. Interieurarchitect Merijn Gerlach van Waterproof/Design Quarter heeft met een relatief bescheiden budget en hergebruik van originele elementen uit het restaurant, een ontspannen en elegante sfeer weten te creëren. Onderweg naar het toilet ontdekken we ook een wijnkelder met mooie bijzondere wijnen.
Fine dining voor iedereen
R21 heeft als doel om een hoogwaardige culinaire beleving aantrekkelijk te maken voor iedereen. Gasten kunnen kiezen voor een 4 of 6-gangen tasting menu dat met de seizoenen mee verandert, maar je kunt ook à la carte dineren. Open de avond met bubbels en bites aan de bar beneden, denk aan oesters of pata negra en neem daarna plaats voor zinderende gerechten.

Makreel – rettich – kombu – crème van citroen

Zeebaars – lamsoor/mint/verveine – BBQ zeebaars bouillon

Lam, witte asperges, gevulde morilles – asperge beurre blanc

Buikspek – mole – ananas – creme fraiche – oregano
En dit zijn slechts enkele impressies van het hele menu. En we verklappen: het smaakt nét zo goed als dat het eruit ziet. Om je vingers bij af te likken. Vooral de buikspek is een bijzonder smaakvol gerecht wat weleens de signature van de chef kan worden. Restaurant 21 is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.
Kijk op de website van Restaurant 21 voor meer informatie of reserveren.