Restaurant Persijn Amsterdam met eigen kas en de rooftopbar Juniper & Kin

In Oost, aan de Amstel, is veel gebeurd. Man! Wat een unieke plek in Amsterdam, logisch dat er in de afgelopen jaren op het gebied van horeca heel wat ontstaat. Zo ook Persijn, een spot waar je eet wat de Hollandse pot schaft. Een ‘Dutch Eatery’ noemen ze het zelf en je krijgt niet zomaar iets op je bord. De gerechten worden bereid met eerlijke en verantwoorde ingrediënten uit eigen kas. Deze kas vind je bovenop het dak!

Uit deze kas kwam als eerste een bospeen tartaar op onze tafel met een Neerlands garnituurtje en spelt brood. Maar mijn hart smolt pas echt bij de Dutch caprese, een volle sappige tomaat gevuld met mozzarella. De kabeljauw met knolselderij, zeegroenten en kokkels smaakte goed net als het oerhollandse stamppotje met draadjesvlees. De kaart biedt ook genoeg vegetarische opties en de nagerechten zijn ook niet mis!

tomaat

Persijn

restaurant persijn

Juniper & Kin
Maar niet alleen in Persijn zit je goed. Als je de lift naar boven neemt beland je in rooftopbar Juniper & Kin met een breathtaking view over Amsterdam. Vraag vooral even een verrekijker bij de bar om alles goed te kunnen zien voordat je gaat eten. Dit laatste is overigens aan te raden want ze serveren raw-food gerechten die niet alleen tongstrelend zijn maar ook een lust voor het oog. Wij namen komkommer mouse met langoustine en zalm met venkel en appel. Juniper & Kin serveert eerlijke gerechten, op bijzondere wijze klaargemaakt: alle gerechten worden namelijk tot en met maximaal 41 graden Celsius bereid, zodat je de smaken zo puur mogelijk beleeft. Wat een smaaksensaties, wat een view, wat een leven…

juniper & kin

rooftop

zalm

Ook fijn: je parkeert gratis in de garage onder het restaurant als je bij Persijn een menu besteld.