Okura at home: alsof er een engeltje over uw tong piest

De lockdown mag dan over zijn – wij appreciëren de thuis etentjes nog altijd omdat het zo fijn is. Vooral als je je favorieten gerechten van Hotel Okura in Amsterdam serveert. In een handomdraai tover je Okura’s befaamde gerechten op tafel. Denk aan Yamazoto’s sushi en sashimi of de waygusteak. Geloof ons: dit is de meest exclusieve culinaire ’thuis’ ervaring tot nu.

Op de website van Okura plaats je je bestelling. Deze kun je op vrijdag, zaterdag en zondag afhalen tussen 17.00 en 18.30. Welke gerechten je kiest, dat bepaal je zelf. De kwaliteit van alle producten is subliem! Sommige gerechten serveer je zonder enige moeite en voor andere, denk aan shabu shabu, sukiyaki, Sazanka’s befaamde vis in zoutkorst en de waygusteak, moet je de handen uit je mouwen steken. Deze laatste kregen wij om thuis te proberen en zelfs het bereiden van de waygusteak is een feestje. Stap voor stap krijg je instructies van Yamazoto’s chef via een mooie brief en een instructievideo. Ondertussen scan je een code voor een bijpassende Spotify playlist. Zo haal je meteen de Japanse sfeer in jouw keuken.

waygu

Zo gepiept

Het klaarmaken van de waygusteak is helemaal niet ingewikkeld. Alles is netjes voorbereid door de chef en als wij het kunnen, dan kun jij het ook! Ga aan de slag met de enorm rijke en veelzijdige Japanse keuken en het is alsof er een engeltje over uw tong piest. De waygusteak is zo zacht en smaakvol, dat je je afvraagt hoe het verschil met een stukje vlees van de slager zó groot kan zijn. Mijn man vind het het lekkerste stukje vlees óóit en dat zegt wat. Ook de groente met sesam dipsaus zijn onweerstaanbaar lekker. Hoewel de porties groot genoeg zijn, denken wij meteen: is er nog meer?!

okura at home

Het Okura at Home pakket wordt geleverd in een mooie, stevige verpakking. De waygusteak met toebehoren zit in een houten kistje met het Okura-logo. Het desert krijgen we in een mooie grote doos en in de tas vinden we nog een fles smaakvolle Amarone. Je haalt echt een cadeautje in huis. Maar dan wel om op te eten!