Must-see: Nine Perfect Strangers

Was jij ook zo verzot op de White Lotus? Dan is Nine Perfect Strangers de perfecte serie om dit gat mee op te vullen. Want in Nine Perfect Strangers boeken negen vreemden een retreat op een zeer exclusief, duur en luxe kuuroord. Met Nicole Kidman in de hoofdrol is dit zéker een binge-waardige serie.

Niet alleen speelt Nicole Kidman een belangrijke rol, samen met David E. Kelley van Big Little Lies, verfilmde ze wederom een boek van Liane Moriarty.

The Undoing, ook van Kelley en Kidman, was ook al zo’n groot succes. En nu dus Nine Perfect Strangers.

Nine Perfect Strangers

Negen vreemden met persoonlijke issues reizen af naar het mysterieuze wellnessresort Tranquillum House om daar tien dagen te werken aan heling en het verwerken van trauma’s.

Tranquillum House heeft een uitmuntende reputatie als het gaat om het oplossen van relatieproblemen, trauma’s, rauw of minderwaardigheidscomplexen. Iedereen komt er dus met een doel: herboren het retreat weer verlaten.

Iedereen weet dat het kuuroord streng is en sommige proberen wijn of chocola mee naar binnen te smokkelen. Al snel worden deze ‘verboden middelen’ opgesnord en afgepakt. De Russische Masha, de oprichtster en goeroe van het resort, neemt duidelijk de leiding en heeft haar eigen regels. Daar hoort iedereen zich aan te houden.

En volgens Masha heel je niet door het zingen van mantra’s of een uurtje per dag op de yogamat. Nee. Ze pakt het anders aan, met microdosing biedt ze de deelnemers een dubieuze behandelmethode aan. Of je het wil of niet, je krijgt dagelijks een portie geestverruimende middelen om zo vooruitgang te boeken. Niet alle cursisten zijn daar over te spreken.

Microdosing

Iedere ochtend krijgen de cursisten een smoothie met een mix van LSD en psychedelische paddenstoelen. Dit levert uiteraard vreemde situaties op. Waar de een zwevend de dagen doorkomt, hangt de ander kotsend boven het toilet.

Een gebroken gezin omdat de zoon en broer zelfmoord heeft gepleegd, komt door deze middelen weer in contact met het overleden familielid. Ze krijgen antwoord op vragen, maar Masha mengt zich in dit drietal voor eigen gewin. In de serie zie je hoe Masha op jonge leeftijd haar dochtertje verloor en hoe ze al jaren obsessief in contact probeert te komen met haar geest. Nu is er iemand die de sleutel blijkt voor dit contact met overledenen. Alleen of dat helemaal veilig is?

Al met al kijk je een aantal afleveringen lang naar individuen die allemaal struggelen met mentale issues. Soms haak je af, maar over het algemeen blijft het je boeien en zeg je achteraf: deze serie was steengoed!