Met het oog op Valentijn: een ABC voor originele dates

Valentijn, altijd weer een dilemma. Wat gaan we dit jaar doen?! Enfait helpt jouw op weg met maar liefst een heel alphabet aan ideeën. Daar moet zeker wel iets tussen zitten. Have fun tortelduifjes! 

A: Andere dingen
Andere dingen, wat bedoel je daar dan mee? Nou ja, andere dingen! Dingen die jullie normaliter niet zo snel zouden doen met zijn tweetjes. Wijk af van jullie routine en doe eens gek!

B: Bowlen
Ik hoor het je denken… FOUT! Ja dat is het ook, maar daarom ook extra leuk. Trek die heerlijk foute bowling schoenen aan, of beter nog; trek gewoon helemaal een gekke outfit aan! Samen zijn jullie het meest gezellige bowling-koppel van de bowlingbaan. Strike!

C: Concert
Ga eens naar een concert van een onbekende artiest. Zoek samen op wie er die avond speelt in jullie favo concertzaal en haal kaartjes. Samen nieuwe muziek ontdekken is een van de leukste dingen die er is. En who knows of jullie hebben er een favo artiest bij, of een hilarische ervaring.

D: Dirk jezelf op 
Grijp dit moment aan om jezelf even lekker te verwennen! Boek een massage of een gezichtsbehandeling. Ga thuis lekker aan de slag met een maskertje. Scheer je benen – je weet dat het tijd wordt – en wellicht kan down under ook wel een nieuw kapsel gebruiken? Trek dat jurkje uit de kast waarvan je weet dat hij je het liefste ziet of shop een nieuwe outfit bij elkaar. Uiteraard houd hij van je ongeacht make-up en een nieuwe jurk, maar een opgedirkte vrouw is soms ook best leuk. Plus ik vind het persoonlijk ook fijn om me soms lekker op te tutten! Misschien wel de belangrijkste reden.

E: Erotische massage
Haal massageolie in huis. Laat de lichten uit, maar steek voldoende kaarsjes aan. Muziekje erbij om in de sfeer te komen en haal die handjes maar uit de zakken! Oh en vergeet niet jullie telefoon uit te zetten. De aankomende uren zijn jullie even niet bereikbaar…

F: Fondue avond
Samen uit een pan eten en lekker dippen. YAM!
Oh en vergeet de chocolade fondue variant niet… Wellicht vinden jullie nog wel een leuk ander idee met al die warme chocolade saus…

G: Game Night
Of jullie nu beide gek zijn van computerspelletjes of bord-spellen, maak er een game avond van! Team up met jullie favo computerspel of ga de strijd aan met een klassieker zoals Twister. Oh en degene die verliest moet iets uittrekken, dat natuurlijk wel!

H: Huismussen date
Lekker met jullie favo film op de bank en een huis vol lekkernijen. Tip: trek een sexy lingerie setje onder je pyjama aan. Wedden dat hij dat niet verwacht als Netflix & Chill zich naar het volgende level verplaatst?

I: Ijsjes
Ijsjes eten. Van elkaar. Jammie.

J: Jazz
Niets is romantischer dan Jazz. Zoek een jazz cafe op bij jullie in de buurt en trek beide wat moois aan. Wedden dat jullie vanavond naar huis dansen?

K: Karaoke
Weer zo’n heerlijk foute date. Lekker samen wegbrullen bij Celion Dion en R. Kelly. Samen nieuwe herinneringen creëren zorgt voor een nog hechtere band. Plus lachen is natuurlijk essentieel voor jullie relatie.

L: Lasergamen 
My favorite.

M: Museum
Kies samen een museum uit waar jullie beide nooit zijn geweest, of al lang niet meer zijn geweest. Altijd leuke om nieuwe plekjes te ontdekken.

N: Neuken
Lekker plat. Met de nadruk op lekker. En plat. Ja of staand, liggend, zwevend, rollend, drijvend, rijdend… Niets lekkerders dan gewoon de hele avond samen seksen. Niets geen cadeautjes of etentjes. Het enige wat jullie nodig hebben zijn jullie zelf.

O: Ontdek elkaar
Schrijf beide op papier een aantal antwoorden wat je een ander zou willen vertellen. Iets wat hij of zij nog niet wist. In plaats van te vragen wat jij zou willen weten van je partner, is dit een mooie manier om zelf te delen. Hierdoor creëer je vertrouwen en intimiteit. Plus mooie verhalen!

P: Picknick
Wellicht een beetje koud, maar een picknick kan natuurlijk ook gewoon indoor!

Q: Quiz time!
Kijk of er een pop-quiz in de buurt is, of maak er zelf een. Lachen gegarandeerd!

R: Road trip
Plan een road trip en ga er samen even op uit. Of jullie nu tien kilometer of honderd kilometer rijden, het gaat dit keer om de reis en niet om de bestemming (is dat niet altijd zo?). Neem een fysieke kaart mee, of ga gewoon op jullie gevoel af.

S: Spa
Warm, ontspannen, water, naakt…  Geen uitleg nodig toch?

T: Tenten
Huh, tenten? Jaa, jullie gaan namelijk kamperen. In huis! Maak een eigen tent in huis met behulp van stoelen en lakens. Net zoals je dat vroeger wel eens deed. Creëer jullie eigen holletje. Haal nog wat kerstlichtjes van zolder voor de sfeer. En knal eventueel een schappenvachtje op de vloer. Romantiek verzekerd.

U: Ufo’s spotten
Samen buiten (met heel veel dekentjes) sterren kijken.

V: Vakantie plannen
Ga samen jullie vakantie plannen. Lekker wegdromen over een tropisch eiland voor jullie tweetjes, of samen in een iglo naar het Noorderlicht kijken bijvoorbeeld. Take me there! 

W: Wijn proeverij
Lekker wijn proeven samen en daarna teut thuis elkaar verder proeven. Niet verkeerd.

X: Xplore 
Ga erop uit. Wees toerist in eigen stad en ontdek plekjes die jullie normaliter nooit eerder hadden gezien. Ga naar alle toeristische attracties en doe net alsof je op vakantie bent. Vakantiegevoel gegarandeerd.

Y: Yoga
Samen een les acro-yoga volgen is niet alleen hilarisch, maar ook heel intiem.

Z: Zoenen
Ouderwets een potje zoenen. En echt alleen zoenen! Wellicht een beetje voelen boven de lakens, maar alle kleren blijven aan. Niets zo sexy als een goede voorspel sessie door alleen te zoenen met elkaar. Heel erg intiem en door veel stellen vaak ook vergeten.

Lees ook: Enfait helpt je aan de meest originele valentijnskaart