Sexy dineren bij het extravagante La Nostra Gigi in Amsterdam

Soms heb je zin in een écht uitje. Zo een waarbij je je stiletto’s uit de kast mag trekken en je jezelf in je mooiste jurkje propt. Lekker over de top. Dat kan als je een tafel reserveert bij La Nostra Gigi in Amsterdam. Waan je in een eclectische wereld want more is more wat dat betreft!

Dankzij creative director en interieurontwerper Will Erens (Too Many Agencies) word je ondergedompeld in een andere wereld vol spiegels, panterprintjes, fluweel, goud en veren. Met grote kroonluchters, knusse bankjes en zo nu en dan live jazz muziek (check voor de website), waan je je in een seventies sfeertje waarbij alles mag en kan. Erens die het hier zo gezellig heeft gemaakt, is ook verantwoordelijk voor het interieur van Lolo’s en Secret Garden. Aan kleur geen gebrek en op het menu zien we ook aantrekkelijke gerechten.

Shared dining op z’n Italiaans

Uiteraard wordt de visuele honger absoluut gestild, maar hoe zit dat met de maag? In de keuken is het chef-kok Richard Way die je misschien kent van Envy en Le Garage die je sublieme Italiaanse shared dining happen voorschotelt. Op de kaart staat echt voor ieder wat wils. Of je nu zin heb in oesters en een lichte maaltijd of pizzetta’s, bruschetta en calamari fritti tot antipasti en vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Daarnaast is er een uitgebreide cocktailkaart samengesteld door Best Bartender 2022 Stefan Sumual. De drankjes zijn dan ook zaligmakend.

Nostra Gigi

Foto: Nitro Amsterdam

Gigantisch terras

In het interieur zijn banken en andere pronkstukken uit de vorige zaak (No Rules) hergebruikt. Totaal niet meer herkenbaar, maar dat spullen een tweede leven krijgen, vinden wij iets heel moois. Buiten op het grote terras is het ook heerlijk toeven. Het is ruim en je hebt genoeg te zien. Wij zeggen: hier wil je deze zomer zitten!

La Nostra Gigi, Marie-Heinekenplein, Amsterdam