Kosi Forest Lodge

Na ons verblijf bij de fantastische Thonga Beach Lodge vertrekken we naar bestemming nummer drie: Kosi Forest Lodge. Onderweg bezoeken we een kerk, zo groot als een klein klaslokaal, waar iedereen, zittend op plastic stoelen, in de mooiste zondagskleding uit volle borst gospelliederen zingt. Kippenvel. Een klein meisje lacht verlegen naar me in haar rode jurkje, terwijl ze me onderzoekend aankijkt. De oude man voor me, probeert door zijn bekraste bril geconcentreerd de woorden in zijn versleten bijbel te lezen. In de zondagskleding zitten hier en daar gaten, schoenen zijn doorlopen, maar iedereen lacht naar ons. We zijn welkom.

Kosi forest
Na deze indrukwekkende ervaring rijden we door naar Kosi Forest Lodge, waar we vriendelijk worden verwelkomd met een ijskoud drankje. Misschien heb je al wat kiekjes voorbij zien komen op mijn Instagram. De lodge ligt in een prachtig bosrijk gebied, met apen die om onze hut springen en een zwembad waar je voor zonsondergang uit moet zijn, omdat je anders gezelschap krijgt van wat nieuwsgierige & territoriale nijlpaarden. Ja, zo gaan die dingen in Kwazulu-Natal…
slaapkamer
Onze hut is basic, maar van alle gemakken voorzien en we hebben een prachtige buitenbadkamer incl. bad! Voor deze eerste dag staan geen activiteiten op de planning en dat is voor mij wel even goed; ik voel me niet zo lekker. Dat gebeurt bijna iedere reis wel een keer en ik neem altijd kuzumee: mijn wondermiddel voor buikklachten op reis!
aap
De volgende ochtend blijkt dat ook mijn reisgenootje niet lekker is. Ik ben gelukkig opgeknapt en ga op pad. Rondom de Kosi Forest Lodge vind je mangroven, moerasland & meren, die grenzen aan de Indische Oceaan. Dit natuurreservaat is Unesco Werelderfgoed. In de riviermond bevindt zich een koraalrif dat rijk is aan flora & fauna. Je snorkelt tussen tropische vissen die specifiek in dit gebied voorkomen en vaak alleen diep in de zee te bewonderen zijn. Dat maakt dit één van de beste snorkelplekken van Zuid-Afrika!
cheers
Lees welke bijzondere vissen ik tegen kwam onder water en de rest van mijn verhaal op www.littlewanderbook.com.

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!