Koop jij veel tweedehands? Dan ben je dus creatief

Vroeger kon jij rustig struinen door jouw favoriete kringloopwinkels en de tweedehands spullen werden zeker niet voor jou neus weggekaapt. Tegenwoordig is het dringen voor het rekje met designer kleding en kom je er écht niet zomaar tussen. Tijden veranderen en het kopen van tweedehands spullen is opeens razend populair.

We snappen het ook wel: voor minder geld vind je meer spullen die je guilt-free kunt kopen omdat ze er toch al zijn. Het is een duurzame manier om te shoppen en het is nog veel meer:

1. Tweedehands shoppers kunnen zich goed oriënteren
Ze vinden altijd pareltjes tussen bergen rotzooi en hebben een soort van derde oog.

2. Ze zijn ook erg creatief
Vind maar eens een knap setje in een tweedehands winkel, je moet unieke combinaties maken als je er volgens de laatste trends bij wilt lopen en oude items nieuw leven in wilt blazen. Dit kan op veel verschillende manieren. Zo kun je een top upgraden met accessoires of je combineert die te gekke culottes met glitter sokken.

3. Het zijn trendsetters
Je volgt geen trends, je creëert de trend! Vroeger werd je raar aangekeken wanneer 90 procent van je garderobe uit tweedehands kleding bestond, tegenwoordig vindt iedereen het de normaalste zaak van de wereld en ben je duurzaam bezig.

4. Yes. Ze zijn duurzaam bezig
De productie van kleding kost ontzettend veel grondstoffen en energie dus is het altijd beter om bestaande spullen een tweede kans te geven, hiermee wordt voorkomen dat deze zomaar worden weggegooid.

5. Tweedehands shoppers zorgen goed voor hun garderobe
Kleding verdient ten slotte een tweede leven. Onzorgvuldigheid is nergens voor nodig want gedragen kleding kan nog best een tweede ronde mee als jij er klaar mee bent.


Lees ook: leef volgens de vier elementen.