Kleed je groot: 10 uiterst simpele manieren om langer te lijken

Er zijn van die dagen dat mensen maar aan mijn broekspijp blijven trekken: DIE SCHOEN-EN! Ze zijn zwart van kleur en voorzien van twee, subtiele bandjes die mij op mijn plek houden wanneer ik balanceer op de rechthoekig hak. Ik draag ze bijna 24/7 – niet goed, ik weet het – en dus reageert mijn omgeving vaak stomverbaasd als ik opeens een stuk korter blijk te zijn zonder die torenhoge hakken.

Want hoewel wij Nederlanders bekend staan om onze grote verschijning, ben ik toch iets kleiner van stuk. Net als veel andere vrouwen behoor ik, met mijn 1.63m, tot de zogenoemde petites. Vind ik niet erg hoor! Maar met mijn korte lichaam kom ik voor behoorlijke uitdagingen te staan tijdens het winkelen. Tja, wie niet groot is, moet creatief zijn. Dit is wat elke kleine vrouw moet weten!

Lange jurk
Met regelmaat hoor ik vriendinnen zeggen dat ze geen lange jurk dragen omdat ze denken dat het alleen kan met eindeloos lange benen. Zo niet waar! Het lijkt misschien niet de eerste de beste optie, maar wel als je kiest voor een exemplaar met een nauwsluitend bovenstuk. De nadruk licht nu op je bovenlichaam.

Cut-outs
Uitgesneden stukken – mits op de juiste plekken – kunnen je lichaam anders laten ogen. Zo benadrukken cut-outs op het middenrif bijvoorbeeld je taille. Bye korte benen! Een hoge split in je maxi jurk – ha, daar hebben we ‘m weer! – doet precies hetzelfde.

Nude tinten
De meeste vrouwen wagen zich er niet aan: je hele lichaam omhullen in een huidkleurige outfit á la Kim Kardashian. Beetje heftig als je het ons vraagt. Dus ga in plaats daarvan voor een paar nude pumps onder een jurkje of jeans. Door de kleur lijken je benen langer.

Lees ook: 7 trends voor de herfst/winter 2016 die je nu al kunt dragen

Verticale lijnen
Wij zijn al jaren groot fan van de horizontale streep. Je kunt er alle kanten mee op en gaat er nooit, maar dan ook nooit, mee de mist in. Voor petites is het echter slim om te kiezen voor een verticale variant. Hiermee creëer je in één oogopslag de illusie van een paar extra centimeters. Het beste effect krijg je als je deze verticale lijnen over laat lopen op je benen.

De hoge taille is je beste vriend
High waisted broeken, rokken en shorts. Ze mogen niet ontbreken in je kast. Waarom? Door de hoge taille ligt het focuspunt hoger en lijken je benen vele malen langer. Zeker wanneer je ook nog eens je blouse erin stopt of een subtiele cropped top draagt. Go shorty!

Schoenen met een punt
Met hoge hakken scoor je direct een paar extra centimeters. Maar alleen de gedachten aan al die pijn en moeite, geeft ons stuiptrekkingen. Geen paniek! Platte schoenen met een punt bieden uitkomst. De punt verlengt optisch de lengte van je benen.

Laat je hals zien
Elke centimeter telt. Dus probeer vooral je hals niet te verstoppen. Een V-hals is daarom een must. Het laat je nek er langer uitzien en staat ook nog eens sexy.

Van top tot teen in één kleur
Op het moment van schrijven ben ik van top tot teen gehult in een frisse, groene kleur. Broek en blouse. Het dragen van één kleur vormt een zichtbare, verticale lijn. Zorg er in dit geval wel voor dat je taille zichtbaar is – mijn blouse zit dan ook in mijn broek. Een jumpsuit in één kleur is een goed voorbeeld.

Lees ook: 11 redenen waarom je vrouwen die zwart dragen totaal niet moet onderschatten

De juiste enkellaarsjes
Waarschijnlijk heb je er nooit bij stil gestaan, maar de juiste enkellaarsjes kunnen een behoorlijk verschil maken. Wanneer de schoenen eindigen op de verkeerde plek op je been, lijk je gauw centimeters kleiner. Of je nu klein of groot bent. Ai! Zorg ervoor dat de laarsjes niet hoger komen dan het bot van je enkel. Daarboven ziet het er snel uit alsof je benen korter zijn.

Kleine tas
Ze zijn vaak prachtig: grote tote bags of shoppers. Helaas zijn ze niet heel geschikt wanneer je beschikt over een klein gestalte. Whut? Een grote tas kan jou én je fantastische outfit als snel overschaduwen. Kies liever voor een kleiner exemplaar.

Natuurlijk hoef je je niet altijd langer te kleden. Er is immers niets mis met de lengte van je lichaam. Benadruk je beste kanten en draag kleding waarin jij je zelfverzekerd voelt!

Lees ook: Dit zijn dé modetrends voor aankomende lente