Van kerstversiering word je een gelukkiger mens

Zo spoedig mogelijk tuigen wij na Sinterklaas de kerstboom op. Het liefst natuurlijk vóór sinterklaas maar dat is not done dus gebeurt het na de vijf december festiviteiten. Het belangrijkste in de boom zijn toch wel de lampjes en daarna komen de feestelijke ballen. Logisch dat je hier zielsgelukkig van wordt en een onderzoek bevestigt dit maar weer eens.

Op UNILAD geeft psychoanalist, Steve McKeown, hier een logische verklaring voor. Het optuigen van de kerstboom is een ritueel van vroeger, het is jeugdsentiment eerste klas en dat geeft een fijn vertrouwd gevoel. Want wie heeft er nu geen mooie herinneringen aan het optuigen van de kerstboom samen met je ouders? Kerst was altijd een hele sfeervolle periode en dit gevoel kun je ieder jaar weer oproepen door simpelweg je huis te versieren.

Mensen met een kerstboom hechten waarde aan sfeer en gezelligheid. Ze zijn gastvrij en vriendelijk. Dus ik weet niet of jij deze knappe kerstversiering al had gespot maar nu heb je nog meer reden om dit aan te schaffen!

leopard
Leopard, €12 Vondels via de Bijenkorf
bij
Bij voor in de kerstboom, €17,95 Vondels via De Bijenkorf
zebra
Carousel zebra, €12,50 Vondels via de Bijenkorf