Horror movie night; met deze films is griezelen gegarandeerd!

Het is nog lang geen halloween, maar dat houdt niet in dat je geen horror movie night avond kunt inplannen! Lekker samen op de bank met een deken en alle lampen uit. Of ben je soms bang in het donker?

Paranormal Activity
Mocht je deze bad boy nog niet hebben gezien, dan raad ik je aan om deze als eerste op te zetten. Heb je het ergste meteen achter de rug. De self cam achtige film, heeft alles in huis om echt te goed te griezelen. Alleen een Paranormal marathon is al een hele horror movie avond vullend programma.

The Blair Witch Project I + II 
Net als Paranormal is The Blair Witch Project gefilmd alsof het door een handy cam gefilmd is. Een van de eerste films die met deze techniek een grote hit te pakken had. Het verhaal speelt zich af in een bos waar vermoedelijk heksen leven. Deel een is even doorpoten, maar deel twee is echt gierend eng.

The Conjuring
Persoonlijk vind ik dit een van de engste films die ik tot nu toe heb gezien. De opbouw van de film zit steengoed in elkaar en ook het acteerwerk liegt er niet om. Heksen, kinderen, geesten, poppen, niets is vergeten. Het verhaal gaat over een echtpaar die werken als exorcist. Ze helpen een familie die er van overtuigd is dat hun pas gekochte huis, spookt.

Sinister
Gaat over een true crime auteur die voor zijn nieuwe boek, een oude moord onderzoekt. Een spannend verhaal met een verassend einde.

The Ring
Kan niet in dit lijstje ontbreken. Een classic die nog steeds kippenvel opwekt als ik denk aan het meisje dat uit de televisie kruipt. Durf jij deze film nog een keer te kijken? Met het licht uit?

The Exorcist
Ik weet nog goed dat mijn moeder het altijd verboden heeft om deze film te kijken. Toen ik een jaar of elf was en een vriendinnetje The Exorcist thuis had liggen, was de drang dan ook groot om te onderzoeken waarom dat dan was. Dat heb ik geweten… Na het zien van de film heb ik maanden lang nachtmerries gehad. Zelfs nu ik eind twintig ben, durf ik de film niet nog een keer te kijken. Juist omdat de film zo oud is en vast heel knullig eruit ziet, vind ik het misschien nog enger. Dat beeld dat het meisje in een bruggetje de trap af rent, staat op mijn netvlieg gebrand.

Lees ook: De 20 beste chick flick films voor girls night!