Glaasje tomatensap? De voordelen op een rij

Je bent fan of je háát het: tomatensap. Sommige van ons drinken het rode spul alleen in combinatie met een flinke scheut wodka – hoi Bloody Mary! -. Andere drinken dagelijks een glas met een paar korrels peper. Doe jij dit laatste? Dan mag je in je handjes klappen, tomatensap heeft namelijk niets anders dan voordelen.

Dus vraag jij je altijd af waarom mensen in het vliegtuig massaal tomatensap bestellen? Dat komt dus hierdoor:

1. Het is een natuurlijke antioxidant
En wat doen antioxidanten? Juist, die bestrijden vrije radicalen in het lichaam.

2. Antioxidant Lypoceen
Een van de – in vet oplosbare – antioxidanten in tomaat is: Lypoceen. Deze antioxidant helpt verschillende soorten kanker te voorkomen.

3. Je raakt kilo’s kwijt
Tomaten bevatten vele gezonde voedingsstoffen en zorgen al snel voor een verzadigd gevoel. Ze voorzien het lichaam van vezels en het sap hydrateert. Vandaar die Bloody Mary om die fikse kater mee tegen te gaan!

4. Het remt huidveroudering
Tomatenpuree stimuleert de aanmaak van procollageen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van je huid! Je moet overigens wel veel tomatensap drinken om écht resultaat te boeken, en doe er niet alleen peper maar ook een scheut olijf of andere olie doorheen. Hierdoor worden de werkzame stoffen beter opgenomen.

5. Het beschermt je tegen de zon
Niet onbelangrijk als je richting de zon vliegt: de tomaat gaat de strijd aan tegen schadelijke UV-straling. We hadden het al eerder over Lypoceen – vooral te vinden in bewerkte tomatenproducten – en deze antioxidant ruimt vrije radicalen uit de weg. Je moet natuurlijk ook blijven smeren!

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee bananen per dag eet.

6. Ontgift het lichaam
We stoppen onszelf vol met bewerkte en verpakte voedingsmiddelen. Hierdoor krijgen we stiekem best wat giftige stoffen en additieven binnen. Tomatensap bevat chloor en zwavel waardoor schadelijke gifstoffen sneller door de lever en nieren worden afgevoerd.