Ben jij geknipt om te stemmen?

Het is bijna 15 maart, de dag waarop we onze stem laten horen en mede bepalen wie er de komende vier jaar in Nederland aan het roer staat. Toch merk ik dat veel mensen niet weten op wie ze moeten stemmen. Is ook lastig. Iedere partij heeft z’n voors en tegens maar goed, de meeste mensen weten in ieder geval wat ze NIET willen. Daarom is het belangrijk om WEL te stemmen… anders gaat je stem verloren en slaan we onszelf voor de kop als er straks net zoiets gebeurt als in Amerika… om over de Brexit nog maar niet te spreken.

Om mensen te motiveren plakte Laurent van de Vijver, CEO van Wave International, het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team kappers, een sticker op de spiegels in meer dan tweehonderd kapsalons. Deze stickers plakte hij natuurlijk niet zelf, maar hij wil doormiddel van de stickers met daarop de boodschap #gekniptomtestemmen al zijn klanten naar de stembus sturen. Kappers zien dagelijks verschillende mensen en er wordt veel gekletst in de salon, laten we de komende maand vooral kletsen over de verkiezingen. Want DAT je stemt is wel degelijk héél belangrijk.

1. Stemmen is een voorrecht
Vroeger hebben we moeten vechten voor kiesrecht en in sommige landen mogen mensen nog steeds niet stemmen. We zouden trots moeten zijn op het voorrecht om te MOGEN stemmen.

2. Stemmen maakt het verschil
Stemmen maakt écht het verschil. Kijk maar naar de Brexit en Trump. Natuurlijk waren er ook voorstanders maar een hele grote groep zit nu met de gebakken peren. Vooral millennials waren twijfelachtig en waren van mening dat hun stem er niet toe deed. Wel dus. Want anders was het nooit zover gekomen…

3. Stemmen zorgt ervoor dat je invloed hebt
Niemand kan overal invloed op hebben, maar je kunt wel je mening laten horen. Vind jij het verschrikkelijk dat bejaarden in Nederland maar twee keer per week in de douche mogen? Of wil je iets doen aan de milieu problematiek? Stemmen dus.