Ga dit weekend als de wiedeweerga op een Amsterdams terras zitten

Waarschijnlijk was je zelf ook al op het briljante idee gekomen om aankomend weekend op een terras neer te vleien voor een drankje of twee. Maar heb je ook al een idee welk terras? Niet? Dan tippen wij de nieuwkomers – en vertrouwde – terrassen waar het goed toeven is.

ferilli's
Ferilli’s at The College Hotel
Gloedjenieuw is deze Italiaanse hideaway in Amsterdam Oud-Zuid en het heeft nog een terras ook! Naar Ferilli’s ga je als je upclass Italiaans wilt dineren in een jaren 20 sfeertje. De klassieke Italiaanse gerechten mogen ook ingeruild voor authentieke happen bij de borrel. Net waar je zin in hebt. Je zit hier perfetto.

Vondelpark3
Is gewoon altijd goed. En meestal is er nog wel plek daar midden in het Vondelpark. Vooral de borrelhappen zijn niet te doen zo lekker en tegenwoordig hebben ze genoeg vegan gerechten op de kaart. Met een wijntje erbij is dit de perfecte spot voor een zonnige zondag.

kruidfabriek
De Kruidfabriek by Lute
Zit niet hartje Amsterdam en da’s best lekker. Zeker als de zon schijnt kun je hier in een wondermooie omgeving genieten van de rust. De gerechten zijn vers en zelfs de bartender plukt zijn kruiden en specerijen voor in de cocktail uit eigen moestuin. Bewust drinken noemt men dat. Honger? De creatieve gerechten met pure, lokale ingredienten zijn ook erg smakelijk.

MR PORTER
Midden in de stad, in het W hotel op loopafstand van de dam zit je vrij rustig op een perfect dakterras met een nog perfecter uitzicht. Jep. Hier heb je het mooiste uitzicht van Amsterdam en op zondag hebben ze de heerlijke Sunday Roast van 12.30 tot 16.00 waarbij je vooral vlees eet maar er staan ook geroosterde groenten op de kaart.

strandzuid Strandzuid
Strandzuid is in een nieuw jasje gestoken. Het was al de plek om op hete dagen te vertoeven, nu wil je er helemaal nooit meer weg. Maar goed. Je kunt beginnen met een koffie, dan aan de borrel en vervolgens kiezen voor een diner. Daarna? Dan ga je rollend naar huis natuurlijk. Let wel: je kunt pas vanaf 3 mei weer genieten van deze stek, dan is Strandzuid weer geopend.