Er is leven na je werk, echt waar!

Heb jij soms het gevoel alsof je leeft van weekend naar weekend? Dan haal je waarschijnlijk niet genoeg uit je leven na je werk. Met deze tips zorg je voor meer ruimte in je koppie en ruimte in je tijd.

  1. Eindig je dag op een vast tijdstip
  Regelmaat helpt in het orde scheppen van je dag. Daarnaast geeft het rust om te weten wanneer je een activiteit kunt beëindigen en er tijd is voor iets nieuws. Natuurlijk kan je niet altijd weten wanneer je kunt stoppen met werken, maar probeer dit wel als een maatstaf te houden.

  2. Kom dertig minuten tot rust, in je eentje
  Sluit je elke dag, na werk, heel even af van alles en iedereen. Geef je mind de tijd om de prikkels van werk te verwerken en het ruimte te geven voor nieuwe ervaringen. Zo kan je ook weer even de rust vinden en de stress van werk achter je laten.

  3. Ga vaker naar buiten
  Maak eens een wandeling of ga eens een blokje om. Frisse lucht doet wonderen voor een mens. Ik ga zelf vaak op zondag wandelen met een vriendin door het park. Lekker kletsen over van alles en nog wat en daarna opwarmen met een kopje gember thee. Nu al weer zin in!

  4. Durf nee te zeggen
  Zowel tegen je werk, als in je privé leven. Als iets niet goed voelt, of het is te veel, geef het dan aan! Je zult verbaast zijn hoe goed mensen daar op reageren. Iedereen herkent zich daar wel eens in.

  5. Ken je eigen prioriteiten
  Wat zijn jouw wensen eigenlijk? En waar droom jij van? Schrijf voor jezelf een paar dingen op die je het liefste doet en ga dan eens na hoeveel van die dingen terugkomen in je week. Nul? Tijd om eens kritisch naar je planning te kijken. Jouw leven is van jou he? Dat klinkt heel logisch, maar waarom leef je er dan niet naar?

  6. Zorg voor tijd voor jezelf
  Het is heerlijk om lieve mensen om je heen te hebben, maar een momentje voor jezelf is ook heel belangrijk. Weer die mind die even tot rust kan komen. Maar ook een moment om weer even in contact te komen met jezelf. Wat voel je?Dus vrijdagavond in je eentje op de bank met een goed boek of een foute film? Lekker doen!

  7. Ga op vakantie in eigen stad
  Niets zo heerlijk dan je eigen stad opnieuw te verkennen. Ga naar de meest toeristische plek die je kent, pak het ov en zet een gekke muts op. Samen met je bestie doen alsof je op vakantie bent in eigen stad, zorgt werkelijk voor dat vakantiegevoel. En wie weet kom je nog wel hele mooie pareltjes tegen, die je anders nooit had gevonden.

  8. Zet vaker je telefoon of computer uit
  Oke, je telefoon uit is wellicht een opgaven. Maar probeer je telefoon en computer wel wat vaker weg te leggen. Constant je aandacht focussen om wat er bij andere mensen gebeurt, in plaats van je focussen op het nu. Zo zonde! Dus nu even je computer weg, en dan morgen weer verder lezen op Enfait 🙂

Lees ook: Tips om het vakantiegevoel thuis vast te houden