Enfait Discovers: De Root Markt in Brussel

Vorige maand opende het nieuwe restaurant Root Market in Brussel haar deuren en wij waren daarbij. Benieuwd wat we daar hebben ontdekt en hoe we het hebben gehad? Lees dan nu verder. Oh en we hebben een kleine verrassing voor alle nieuwsgierige aagjes.

Bonjour Brussel! Vanaf Amsterdam ben je binnen nog geen 2,5 uur in Brussel. Suf eigenlijk dat we dat niet vaker doen… Altijd heerlijk om op mini vakantie te gaan en je bent daarna ook weer echt even goed opgeladen. Ondanks dat het praktisch onze buren zijn, voelt Brussel namelijk wel meteen als een ander land. Zelfs de lucht lijkt hier anders!

Maar goed, genoeg over de Belgische lucht. Vandaag neem ik jullie namelijk mee naar de Root Market. Het nieuwe restaurant van hotel Four Points By Sheraton. Volgens het hotel zou elk gerecht bij Root Market ons meenemen op een reis naar Flagey in het weekend of een zonnige woensdag in Chatelain. Dat klinkt veelbelovend!

Bij binnenkomst worden onze neusjes al direct verwarmd met de heerlijke geur van vers gebakken brood. We banen ons een weg door de drukke bar Velo, waar ze heel veel Belgische speciaal biertjes tappen, naar de wijnbar. Eerst wijn, dan eten! Klinkt als een verstandige volgorde…

Voor de opening hebben ze het restaurant ingedeeld als een, je raadt het nooit, lokale markt. Het idee achter Roots Market is namelijk, om de bekende Belgische buitenmarkten naar binnen te brengen. Ze werken dan ook uitsluitend met verse, lokale producten. En dat proef je! Het brood, de kazen, de zalm (!!) en het vlees zijn allemaal boven verwachting goed. Niet perse wat je zou verwachten als je hier direct binnen komt lopen. Wij waren dan ook aangenaam verrast.

Omdat wij jullie natuurlijk heel graag hadden willen meenemen op onze trip, hebben we toch een manier gevonden om jullie mee te nemen. Namelijk, via deze allernieuwste Enfait Discovers Vlog! Robin neemt jullie mee door de culinaire wereld van de Belgische lokale lekkernijen en laat zien dat een binnenmarkt heus zo gek nog niet is…