Een elektrische bakfiets is een must: vier voordelen!

Een echt Nederlands fenomeen is de bakfiets. Mensen kopen vaak een elektrische bakfiets om hun kinderen in te vervoeren, maar je kunt er een stuk meer in meenemen. Die wekelijkse boodschappen of tientallen pakketjes vervoer je gemakkelijk met een cargo bike. Ten opzichte van een auto of een gewone fiets heeft zo een elektrische bakfiets vele voordelen.

Wij vertellen je daar graag meer over, dus lees snel verder!

1. Je kunt meer meenemen

Het eerste voordeel en de meest voor de hand liggende is dat je simpelweg meer mee kunt nemen. Met een normale fiets of een scooter moet je toch letten op het aantal tassen of pakketjes dat je vervoert. Dat probleem heb je niet met een elektrische bakfiets; daar kun je pakketjes, boodschappen, en tassen gemakkelijk in vervoeren. Dan past je hond er ook nog gemakkelijk bij!

2. Het zorgt voor extra lichaamsbeweging

Daarnaast zorgt een elektrische bakfiets voor een hoop extra lichaamsbeweging. Waar je normaal de auto of de scooter zou pakken, ga je nu sneller voor de elektrische bakfiets. Ook al krijg je trapondersteuning, ben je alsnog lekker buiten aan het bewegen. Wil je toch dat beetje extra beweging, maar heb je geen extra ruimte nodig? Dan kun je natuurlijk ook een gewone E-bike kopen!

3. Je bent een stuk wendbaarder

Ook ben je met een elektrische bakfiets een stuk wendbaarder, helemaal in de grote steden. Met de auto is het soms lastig om je door al die drukke straatjes te manoeuvreren; en dan hebben we het nog niet eens over het zoeken van een parkeerplek. Met een cargo bike kun je gemakkelijk achter de fietsers aan en ben je niet urenlang op zoek naar een plek om te parkeren.

4. Je gaat milieuvervuiling tegen

Tot slot is het hebben van een elektrische bakfiets een stuk vriendelijker voor het milieu. Vooral ten opzichte van een auto ben je een stuk beter bezig om deze wereld wat leefbaarder te maken. In grote steden hebben we tegenwoordig veel last van uitstoot, maar met een cargo bike ga je dat tegen. Zo spaar je ook weer wat karmapunten!

Zoals je ziet komt het hebben van een elektrische bakfiets met vele voordelen. Naast kinderen, kun je er veel andere spullen in vervoeren. Daarnaast zorgt het voor een beetje extra lichaamsbeweging en ben je een stuk wendbaarder in de grote stad.

Tot slot help je een handje mee en zorg je voor minder milieuvervuiling! Dus, wat ga jij allemaal vervoeren in jouw elektrische bakfiets?