Een rommelige man? Zo ga je er mee om

Voor de pietjes precies onder ons is het een ramp. Kom je thuis, is je hele huis één grote chaos. En dat terwijl jij vanochtend nog flink hebt huisgehouden. Je weet wel: de afwas in de vaat, de was netjes opgeruimd en nu blijkt dat al je werk voor niets is geweest. De schuldige boef zit op z’n dooie gemak op de bank. En owee als je er iets van zegt, dan is het huis te klein en krijg je een snauw naar je toe geslingerd.

Het is altijd hommeles als het op het huishouden aankomt. Vooral als de een ontzettende schoonmaak freak is en de ander lang leve de rommel. Hoe ga je daarmee om?

1. Accepteer het
Ja daag… accepteren dat je tussen de troepjes leeft? Toch is het verstandig om water bij de wijn te doen. Irritaties komen van twee kanten en waarschijnlijk vindt manlief het ook alles behalve zaligmakend dat jij hem iedere dag achter de vodden zit. Samen creëren jullie een stressvolle situatie die nergens voor nodig is. Dus probeer je iets minder te irriteren aan zijn troep want er zijn ergere dingen.

2. Creëer één spot voor rondslingerende spullen
Dit is altijd handig. Iedereen heeft in feite één plek nodig waar je rondslingerend spul kunt dumpen. Stel je komt thuis en je vind her en der een schroevendraaier, rolmaat en zijn post, gooi het allemaal op een hoop waar jij het niet ziet. Zo raak je nooit dingen kwijt, maar irriteer je je ook niet meer.

3. Verdeel de taken
Het is zo lekker makkelijk als jij alles opruimt. We know je kunt het niet laten. Alleen is het net zo fijn om samen bezig te zijn. Dwing hem om je te helpen zodat je daarna samen quality time hebt.

4. Laat hem kiezen
Iedereen heeft bepaalde taken die ze liever niet doen. Dingen die je gruwelijk vervelend vindt. Laat hem daarom kiezen welke klus hij op zich neemt: promoveer hem tot chef vuilnis als hij een hekel heeft aan toiletjuffrouw spelen. Of laat hem de boel stofzuigen terwijl jij het zoveelste wasje draait. Ieder z’n ding!

5. Druk hem met z’n neus op de feiten
Laat hij altijd de kaas op het aanrecht staan zodat er aan het einde van de dag een zwetend geval in huis loopt te meuren? Staat de wc-bril standaard omhoog als hij net is geweest? Of legt hij nooit zijn was in de kast als jij deze zo netjes hebt opgevouwen? Laat hem zien wat er allemaal mis gaat. Laat hem die zwetende kaas eten, keer op keer de wc-bril naar beneden doen of smijt de was zonder op te vouwen in z’n kast. Learn it baby!