Dit is wat jouw planten eigenlijk bedoelen

Ze praten niet maar kunnen wel degelijk communiceren. Die bruine bladeren moge duidelijk zijn: je hebt ze niet goed verzorgd. Maar er zijn ook andere signalen waarmee planten kenbaar maken dat ze iets nodig hebben. Kijkt u maar:

Hij ziet bleek
bleke plant
Dit betekend dat je plant honger heeft. Misschien is het een goed idee om dit exemplaar van plantenvoeding te voorzien? Ga naar een tuincentrum voor de juiste (ijzerrijke) voeding.

De plant is misvormd of anders van kleur
Ai, je bent iets te genereus geweest met de gieter. Téveel water is de meest voorkomende reden dat kamerplanten het niet overleven. Vraag bij aanschaf van de plant hoeveel water deze nodig heeft. Sommige planten zijn erg gevoelig voor water en hebben het liever van onderaf. Giet het water hiervoor in de schotel onder de pot.

Hoe implementeer jij de natuur in je huis?

Gele randjes
Ook dit wijst op téveel water. Het is niet nodig om planten iedere dag een flinke vochtinjectie te geven. Geef de plant voldoende water maar overdrijf niet.

Hij ziet er maar karig uit
bruine plant
Wil de plant niet groeien? Verschrompelen de bladeren of worden ze bruin? Dan heeft-ie dorst. Planten die niet genoeg water krijgen groeien niet of gaan zelfs dood.

Droge bladeren
Ook hier is sprake van te weinig water. Bruine bladeren die afbrokkelen zijn geen goed teken.
hangende plant
De plant (of bladeren) hangen er treurig bij
Deze plant is teveel in het zonnetje gezet. Niet alle planten willen pal in de zon staan of zijn gebaat bij veel daglicht. Laat je dus goed informeren.