Deze nieuwe superfood wil je vanaf nu iedere dag eten

Of je nu een snufje Matcha poeder door je sapje roert of een plukje boerenkool eet, we willen allemaal het beste uit onze voeding halen en zo gezond mogelijk leven. Superfoods zijn inmiddels een bekend fenomeen en na jarenlang aan de gojibessen te hebben geknabbeld, wil de mens ook wel weer eens iets nieuws.

En dit is waarom ‘Lucuma’ opeens the new kid in town is. Deze vrucht uit Peru heeft een heerlijk gouden tintje en je kunt ‘m overal bij eten. Het is alsof de zoete aardappel en avocado een baby hebben gekregen. Met de kleur en textuur van een zoete aardappel en de uitstraling van een avocado zou je denken dat de vrucht niet heel zoet is, maar dat is ‘ie wel. Lucuma wordt regelmatig als een vervanging voor suiker gebruikt en smaakt een beetje naar Maple siroop of Caramel.

Het lekkerst smaakt ‘ie in een toetje maar eigenijk kun je deze vrucht OVERAL mee combineren. Een ding: het is vrij lastig om ‘m in Nederland te krijgen. Al verkopen ze Lucuma wel in poedervorm en daar kun je met een gerust hart je ijs, taart, smoothies en andere baksels mee op smaak brengen.