Back in the days bij Canal House in Amsterdam

Noem het een hidden gem of gewoon een bloedmooie parel: boutique hotel Canal House in Amsterdam. Hartje centrum zijn ze gesetteld. Alhoewel, zeg gerust maar hartje-hartje centrum, want hoe meer in het centrum wil je zitten dan aan de Keizersgracht? Zie hier: Canal House Amsterdam.

Citytrippen bij Canal House in Amsterdam 

Dat we een mini-break in eigen land sinds tante C. meer en meer zijn gaan waarderen, is een gegeven. Uren struinen we het web af op zoek naar een beregezellige B&B, natuurhuisje of boutique hotelletje. Over die laatste hè. Ondergetekende plus aanhang is laatst gaan inchecken bij Canal House. Gelegen aan de Keizersgracht middenin de bekende ‘Negen Straatjes.’ Meer feiten en weetjes, vraag je? Okéisgoed! Canal House is onderdeel van A Curious Group of Hotels, bestaat uit drie verbouwde koopmanshuizen en bij het ontwerp heeft de architect het labyrint van grachten en steegjes wat Amsterdam zo Amsterdam maakt, nagebootst. Hah, is gelukt hoor. Driewerf hoera!

Canal House Amsterdam Canal House Amsterdam

Terugkomend op het deel ‘boutique hotel.’ Dit hier is er één van de bovenstebeste categorie. Bij de entree wordt de loodzware houten deur voor je geopend en word je warm onthaald. De check-in vindt niet plaats in een standaard receptieruimte, maar in een één-in-een-dozijn bar slash charmante chillplek. Ouderwetse glamour viert hier haar hoogtij, lieve mensen. Zo’n plek waar de boel de boel kan worden gelaten en je de stadse drukte direct vergeet.

Canal House Amsterdam heeft slechts 23 kamers die elk de uniekheid zelve zijn. Aan eenheidsworst doen ze aan dit adelijke adres niet. Waar de één uitzicht op de tuin en het zomerhuis heeft, kijk je in de andere kamer vanuit bed zo op de gracht uit. Drie keer raden waar de Enfaitjes onder de dekens mochten duiken? Justem, die laatste. Verwacht een donker aangeklede kamer met authentieke elementen die an sich al veel charme aan de slaapplek geven. Van alle gemakken voorzien. Mocht er toch iets ontbreken, dan staat de receptie 24/7 klaar om bij te springen. Gevalletje tandenborstel en tandpasta vergeten, zijn ze hier wel gewend, hah!

Slapen aan de Keizersgracht

Slapen aan één van de allerchiqueste grachten van onze hoofdstad, best wel een bucketlist-dingetje. Of het tot in de late en vanaf de vroege uurtjes niet al veel drukte buiten is? Kan zo zijn,  maar daar krijg je dus mooi niets van mee. Zit er dik in dat je als een roos slaapt (bedden liggen trouwens top, dus daar zal het niet aan liggen). Gooi de gordijnen de volgende ochtend open, kruip terug in bed en geniet van het uitzicht. ‘Uitzicht’ in de dubbele betekenis van het woord, want bij Canal House doen ze – als je daar trek in hebt – aan roomservice. Liever zelf cherrypicken? Loop dan naar het ontbijtbuffet in wederom zo’n beeldschone kamer met karakter, kijk uit over de binnentuin (dikke pluspunt) en laat het smaken.

Zodra het brandstofpeil is bijgevuld en je er weer tegenaan kan, weet dan dat ze bij Canal House een rits aan to do’s in petto hebben. Van privérondvaarten tot museumpassen, iets met skip the line. Doe mij zo’n nachtje (of twee) bij Canal House? Weet dan dat je tussen verschillende kamertypes kan kiezen: good, better, great, exceptional en best. Net wat de portemonnee toelaat (want toegegeven, het is een beste uitgave, maar ‘hartje centrum’ weet je nog) en wat je wensen qua kamergrootte en uitzicht zijn. Boeken doe je hier!