Botanic Sanctuary Antwerp is de parel van Antwerpen

Wie zoekt naar hotels in Antwerpen, kan z’n hart ophalen. Ondanks het ruime aanbod, hebben wij toch echt een hotel gevonden dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is Botanic Sanctuary Antwerp.

Een parel in de diamantstad. Dit hotel moet wel heel bijzonder zijn. Spoiler alert, dat is het ook! Hartje Antwerpen, in het bruisende stadsleven, vind je een groene oase van rust. Hotel Botanic Sanctuary Antwerp is een vijf-sterren hotel gevestigd in een oud monumentaal klooster waar het zeer goed vertoeven is.

Tijdens de restauratie van het vijftiende-eeuwse klooster, zijn veel authentieke en originele details bewaard gebleven. De historische stijl is typerend voor het hele pand en zie je overal terug, maar dan in een modern, tijdloos en zeer luxe jasje. Het oog wordt geprikkeld door de zorgvuldig gecureerde kunst die je overal in het hotel tegenkomt, maar je waant je vooral in een wereld waar je je in de watten laat leggen.

hotel antwerpen

Minimalisme

Wanneer je hier een kamer boekt, vertoef op een unieke plek met een rijke historie. Geen enkele ruimte is hetzelfde, zo zijn zelfs alle hotelkamers verschillend. Al hebben ze een ding gemeen: ze zijn ingericht met smaak en gevoel voor kwaliteit, comfort en rust. Deze rust wordt gecreëerd door de minimalistische inrichting en de natuurlijke kleuren. Alles is enorm luxe en high-end uitgevoerd, en wanneer je door de gangen dwaalt proef je het mysterie wat door je jaren heen is blijven hangen.

Vier fine dining restaurants

Wat je nog meer proeft, zijn de fine dining gerechten van maar liefst vier (!) fine dining restaurants. Restaurant Hertog Jan, van 3-sterrenchef Gert de Mangeleer en maître Joachim Boudens, bistro Bar Bulot van hetzelfde duo, het restaurant Fine Fleur van 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot, en het prachtige serrerestaurant 1238 van 1-sterrenchef Wouter van Tichelen. In dit laatste restaurant hebben wij een zalig vijf-gangen diner met amuses vooraf gegeten.

1238

De gerechten zijn stuk voor stuk tongstrelende cadeautjes, maar als we het lekkerste hapje moeten benoemen? Dat waren er twee: de Imperial Heritage Caviar ** met eigeel, gerookte paling, kruiden en aardappelen en de skrei.

kaviaar

 

Bovendien vinden wij barhangen in hotels als deze ook een unieke en niet te missen aangelegenheid. Henry’s Bar leent zich hier uitstekend voor, het is een intieme, sfeervolle bar met internationale allure en je bestelt er verrukkelijke cocktails of een barsnack. Traditie in Antwerpen vinden wij de oesters en garnalenkroketten die hier zeker op de kaart staan. Toen wij er waren, was er zelfs live muziek in de bar.

henry's bar

Botanic Health Spa

De innerlijke mens komt bij Botanic Sanctuary Antwerp ook aan z’n trekken, want er is een Holistische spa. En wat voor een! Deze spa overtreft alle spa’s die wij ooit bezochten en beslaat maar liefst drie etages. Uiteraard is er een riant zwembad, maar je kunt ook een massage boeken of een holistische gezondheidsbehandeling ondergaan en jezelf in het zweet werken in de gym. Het is dé plek om jouw geest te helen, je hoofd leeg te maken en in het lichaam te komen.

botanic sanctuary spa

Spirituele heling

Al in de dertiende eeuw genazen monniken mensen vanuit het klooster dat destijds dienst deed als ziekenhuis. Met kruiden uit de tuin werden behandelingen uitgevoerd. Ook vandaag is er ruimte voor krachtige genezing, met eeuwenoude rituelen in een modern jasje. Vermoeidheid, stress en andere vage klachten dienen van binnenuit bestreden te worden, en omdat niemand hetzelfde is, wordt er hier aan een persoonlijke aanpak gewerkt. Dit omvat onder andere yoga, meditatie, breathwork and mindfulness classes. 

apotheek botanic sanctuary

Meer weten? Dan boek je een kamer via de website van het hotel waar alle informatie uitgebreid te vinden is.