Zien: de Amsterdamse Cartier boetiek vol vakmanschap

Cartier bestaat al sinds 1847 en is tot op vandaag de dag een juwelenhuis waar je terecht kunt voor de mooiste, exclusiefe creaties waarbij vakmanschap centraal staat. Het van oorsprong Franse juwelenhuis opende in 1978 de eerste Cartier boetiek in Amsterdam en onlangs werd er een gloednieuwe boetiek geopend in de P.C. Hooftstraat.

Cartier boetiek Amsterdam

Dat Cartier al een flink aantal jaren vestigingen heeft in Nederland, mag gevierd! Daarom opende Cartier begin december een beeldschone nieuwe boetiek, waar het interieur een ode is aan ons eigen Amsterdam . Het merk ademt luxe, creativiteit en iconische ambacht en dit is précies wat we terug zien komen in de nieuwste Amsterdamse zaak.

Uit de kunst

Aan de zijkant van de trap is een groot kunstwerk te zien van Atelier Midavaine. Het meesterwerk is gemaakt van lak en parelmoer en beeldt de stijging uit van de grachten naar de wolkenluchten van de polder. Typisch Nederlandse kleuren weerspiegelen de aanwezigheid van natuur, zee en wind. De echte eyecatchers zijn de twee emblematische panters, het icoon van Cartier. Deze mooie werken werden ontworpen door de in-house High Jewellery designers en zijn adembenemend mooi.
cartier boetiek

Details die er toe doen

Duurzaam geproduceerd Frans eikenparket is gelegd in een door Vermeers kunst geïnspireerd patroon. Boven in de salon doen panelen op het plafond denken aan de spatelschildertechnieken van Van Gogh. Een lichte trap leidt de weg naar de eerste verdieping van de boetiek en keramiek afkomstig uit ’s werelds oudste nog werkende tegelfabriek (Koninklijke Tichelaar Makkum) en omlijst twee grote ramen aan de voorkant van het gebouw uit 1875. De speelse keramieken façade van de Amsterdamse kunstenaar Eva Crebolder laat zich inspireren door de perfecte imperfecties van de Amsterdamse grachtenpanden.