Amsterdam heeft de eerste plasticvrije supermarkt

Deze week opende de gemeente Amsterdam de eerste pop-up plasticvrije supermarkt. Met dit initiatief willen ze een stap in de goede richting zetten naar een toekomst zonder plastic. Dit is noodzakelijk als we kijken naar de plastic soep in onze oceanen. Het is zelfs zo erg dat in 2050 er meer plastic in de zee zwemt dan vissen, dit heeft een flinke impact heeft op het ecosysteem. Gelukkig zijn er organisaties die hier iets tegen doen en de plasticvrije supermarkt is zo’n idee.

De pop-up winkel komt in een aanbouw van een Amsterdamse vestiging van de Nederlandse supermarktketen Ekoplaza en er worden 700 plasticvrije producten verkocht. Wij vinden het een inspirerende stap in de goede richting! Het idee komt van de organisatie A Plastic Planet, die zich inzet voor plasticvrije supermarkten.

Ekoplaza Lab
Aansluitend bij de plasticvrije supermarkt, heeft EkoPlaza ook haar eigen lab – Ekoplaza Lab – opgericht. Dit concept houd in dat er aan het einde van dit jaar in elke Ekoplaza een plasticvrije zone zal zijn. Producten zonder plastic herken je aan het Plastic Free-label. Op deze manier weet je als consument zeker dat je geen plastic koopt.