Als je haar maar goed zit: tips tegen pluizig haar

Wij hebben een groeiend lijstje met favoriete haarverzorging. Dit komt omdat ons haar het afgelopen jaar niet bepaald z’n beste tijd heeft gehad. Het pluisde, werd snel vet en volume was ver te zoeken. Een grondige zoektocht heeft geleid tot een aantal tips en producten waar ons haar heel blij van wordt. Jouw haar waarschijnlijk ook…

1. Skip het föhnen als het even kan! De hete lucht zorgt ervoor dat je haar sneller pluist. Wanneer je zonder föhnen echt niet voor de dag kunt komen, houd je de föhn minstens tien centimeter van je haar en zet ‘m niet te warm.

2. Olijfolie is een wondermiddel en goed te gebruiken tegen pluizig haar. Kam pluizig haar met olijfolie en spoel het daarna meerdere malen goed uit met warm water. Mooie bijkomstigheid: het werkt ook tegen een droge hoofdhuid en schilfers.

3. Kokosolie is een enorme pluizenkiller maar niet geschikt voor iedereen. Vooral als je minder of dun haar hebt, wordt het al snel vet. Dat is nou ook weer niet de bedoeling!

4. Gebruik een goede kam of borsten! Het liefst een met tanden die verder uit elkaar staan waardoor het haar minder snel breekt.

5. Gezond en glanzend haar komt ook van binnenuit. Eet genoeg gezond vette zoals zalm, noten en avocado.

6. Supplementen kunnen jouw haar een extra boost geven. Wij zijn fan van ‘Massive Nutrition for your hair’ van Laura Zeeuwen die zelf ook een prachtige bos heeft #goals!

Massive Nutration for your hair

7. Het is verleidelijk om je haar dagelijks te wassen maar dit maakt jouw haar niet mooier. In de meeste shampoo zit het ingredient – sodium lauryl sulfate – waardoor het haar erg droog wordt. Hoe droger het haar, hoe meer pluizen je krijgt.

8. Na het wassen is de juiste verzorging een must. Wij zijn verknocht aan de ‘Detangling Gelee met Sea Minerals’ waardoor je haar er stukken gezonder uit gaat zien! Eigenlijk zijn alle producten van Christophe Robin (verkrijgbaar bij Skins Cosmetics) een aanwinst voor een healhty coupe én een gezonde hoofdhuid. Want vanuit je hoofdhuid begint een glanzende, volle bos.

Christophe Robin

9. Zit jij vaak met je handen in het haar? Oei. Frunniken aan je haar maakt het eerder vet! Afblijven dus.

10. De juiste producten kunnen wonderen verrichten. Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde potje of flesje. Er zijn niet voor niets veel verschillende soorten producten. Zo zweerde wij jaren bij de meest natuurlijke shampoos maar helaas zagen wij ons haar steeds slechter worden.

Fibre Clinix Swarzkopf 

Na een aantal keer de Fibre Clinix producten van Swarzkopf te hebben gebruikt, ziet ons haar er weer stukken stralender uit. De geavenceerde bondingtechnologie versterkt de haarstructuur vanbinnen uit. Het is voorzien van een trivalent ion dat nieuwe haarbruggen bouwt door het creëren van een driedimensionaal netwerk in de haarvezels. Fibre Clinix heeft vijf aangepaste professionele behandelingen: Vibrancy herstelt de glans van gekleurd haar, Fortify voedt de haarvezel, Hydrate zorgt voor de nodige hydratatie, Volumize creëert volume en Tame helpt kroezen tegen te gaan. Een behandeling van de kapper voor thuis!
scharwzkopf