Dit doet nagellak met je volgens de Chinese geneeskunde

Er zijn periodes dat ik mijn nagels iedere dag lak en soms lak ik ze een jaar niet. Wanneer dit laatste het geval is, merk ik dat ze er gezonder en frisser uitzien. Na een gellak bereik ik het tegenovergestelde: dan is er nog maar weinig nagel over. Hoe slecht is nagellak eigenlijk?

Het is opvallend dat ik het meteen merk als ik mijn nagels een tijdje rust gun. In plaats van dunne, broze nagels worden ze sterker en rozer van kleur.

Nagels lakken een goed idee?
Volgens de Chinese geneeskunde is het belangrijk om nagels te laten ademen. Daarom is het van belang om ze niet altijd met een dikke laag lak te bedekken. Zo’n kleurtje is mooi maar het zorgt ervoor dat de nagels geen lucht krijgen. Daarnaast zit nagellak vol chemische stoffen die door je nagels in het lichaam worden opgenomen. Uit onderzoeken is gebleken dat bijna de helft van de nagellakken TPHP (trifenylfostaat) voorkomt, dit is een chemische stof die plastic verhard maar ook het lichaam binnendringt. Hierdoor kan je hormoonhuishouding uit balans raken. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor nagellak met minder chemicaliën zoals Kester black van Nourished Nederland. Dus je mag je handen best mooi maken maar lak verstandig en lak met mate!

kester black