Dit wil je: een AIX Rosé borrel bij The Grand

In plaats van een lanceringsfeestje vierde AIX Rosé dit jaar de lancering van de nieuwe vintage door middel van het verzorgen van een borrel bij mensen thuis, de AIX WoMiBo zeg maar.

Met veel liefde kregen wij op een doodnormale woensdagmiddag bezoek van de welbekende AIX Defender. Ze kwamen langsrijden om ons van een gepersonaliseerde fles, rosé glazen en de nodige borrelhappen (verzorgd door chef van restaurant Oriole in The Grand) te voorzien.

Rosé in de zomer

AIX rosé is onze favoriete wijn die zodra het lente wordt, het meest gedronken wordt. Niet zo gek dat de smaak proeft naar lente en knisperende frisheid. De droge, bijna bleke rosé met het opvallende etiket komt uit het Franse Aix-en-Provence en wordt gemaakt door de Nederlandse Eric Kurver. Het is geen moeilijk wijntje en het heeft een uiterst plezierige lange afdronk.

The Grand AIXperience

 

the grand aix
Ter gelegenheid van de lancering van AIX Rosé 2022 serveert vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam een speciaal arrangement in haar intieme binnentuin. Deze bestaat uit verschillende bites die geserveerd worden met de rosé. Alleen een glas wijn kost 11 euro, een fles wijn met zes bites 99 euro. Het arrangement wordt van 21 maart tot en met 21 juni 2023 geserveerd.

Ook ontwikkelde AIX ter ere van de 2022-editie een eigen collectie roséglazen: de Riedel Veloce Rosé. Een lang, slank en elegant wijnglas waarin de aroma’s van de rosé alle ruimte krijgen. We like! 

Nu nog wachten op mooi weer, een lente briesje en dan is de rosé niet meer aan te slepen!

Lees hier tips voor Reims!