7 dingen die je meteen moet doen na een ruzie

Gatsie, ruzie! We zijn er allemaal wel eens in beland. Terwijl de meeste van ons ruzies proberen te vermijden, komen zelfs de beste van ons er niet onderuit. Om te zorgen dat de boel niet volledig uit de hand loopt, hebben wij de belangrijkste tips op een rijtje gezet: 

Maak het zo snel mogelijk goed
Dit klinkt logisch (en makkelijk). Maar juist goedmaken vinden we vaak het aller moeilijkste. Zeker wij vrouwen zijn sterren als het gaat om ruzie maken. Wij kunnen soms zelfs tientallen jaren later nog steeds boos zijn op iemand, terwijl je eigenlijk niet eens echt meer precies weet waarom.

Om dit te voorkomen en om te voorkomen dat de situatie echt uit de hand loopt, is het van belang het zo snel mogelijk goed te maken. En goedmaken is geen doodzwijgen…

Vrolijk jezelf op
Ruzie gehad? Dan heb je waarschijnlijk nu een rot humeur. Om ervoor te zorgen dat je niet in de negatieve vibe blijft hangen, is het belangrijk dat je jezelf gaat opvrolijken. Wat dat ook is voor jou. Wellicht vind je ontspanning in het kijken van katten filmpjes, of de nieuwe collectie van je favo merk. Misschien ga je liever buiten even een frisse neus halen of lekker een potje dansen op Taylor Swift.
Wat het ook is, doe het!

Wees positief 
Lopen mokken gaat niet meehelpen aan een betere sfeer.Probeer dus niet in die negatieve spiraal te blijven hangen en bekijk de dingen van een positieve kant. Hopelijk hebben jullie het inmiddels goed gemaakt en zijn jullie nu weer vriendjes. Dat is toch geweldig?!

In plaats van je klote te voelen over het feit dat jullie überhaupt ruzie hebben gehad, probeer in te zien dat jullie volwassen genoeg zijn geweest om de kwestie uit te praten. Hierdoor is jullie relatie waarschijnlijk alleen maar beter geworden.

Erken de ander zijn of haar standpunt
Ook al ben jij het er niet mee eens, probeer de ander wel te herkennen.
Misschien denk jij ergens heel anders over, maar dat betekent niet dat hij of zij een andere kijk op dingen kan hebben.

Ieder mens is anders en ziet dingen dus ook anders. Er zou zoveel meer liefde op deze wereld zijn als we dat eens kunnen accepteren van elkaar. Dus begin bij jezelf. Verplaats je in de ander en geef ruimte voor elkaars meningen en inzichten.

Werk naar een resultaat
Constant elkaar zaken verwijten, helpt natuurlijk niets. Dus stop er dan ook mee!
Als je goed naar de vorige stappen hebt geluisterd, is het de bedoeling dat jullie het snel goedmaken en luisteren naar elkaar. Wedden dat wanneer je echt goed naar elkaar luistert, ook beter kunt werken naar een goed resultaat?

Oude koeien uit de sloot halen is dan ook echt not done.
Als iets je dwars zit van het verleden, dan kan je daar op een ander moment nog eens over gaan zitten. Maar niet als emoties sowieso al hoog op zijn gelopen.

Neem een time-out als het je teveel wordt
Als je het gevoel hebt dat je niet meer rustig kunt blijven en volledig in bitch mode zult gaan, neem dan een time-out. Niemand heeft er iets aan als je compleet de pan uit flipt. Hoogstwaarschijnlijk zeg je op zo’n moment dingen die kwetsend kunnen zijn voor een ander en waar je later spijt van kunt hebben.

Wij begrijpen dat dit veel gevraagd is. Als de ander zo op je knopjes weet te drukken dat jij op het punt staat dat je niet meer voor jezelf in kunt staan, dan moet het wel heel bont worden gemaakt. Maar geloof ons, door hierboven te blijven staan en je cool te bewaren zal je je uiteindelijk veel beter voelen.

Vergeef jezelf
Mocht je toch dingen hebben gedaan of gezegd waar je later spijt van hebt, probeer jezelf dan te vergeven. Het kan de beste overkomen en uiteindelijk heb je op dat moment het gene gedaan wat je kon. Nu weet je dat je het eventueel anders had kunnen oplossen en dat kan je mooi meenemen. Kop op! Het komt altijd goed, wat de uitkomst en de weg er naar toe ook is.

We hopen natuurlijk dat je deze tips niet nodig zult hebben. Maar mocht je toch ruzie krijgen, dan weet je nu wel wat je moet doen!

Bron:
Bustle 

Lees ook: 5x zo overleef je een ongemakkelijke situatie