7 business lessen voor creatievelingen van Marie Forleo

Ken jij Marie Forleo nog niet? Shame on you! Deze vrouw inspireert ons al een hele poos met haar magnifieke Youtube video’s waar je écht iets aan hebt. Ik bedoel, Oprah noemt haar al the leader for the next generation , dan weet je het wel.

Want of je nu een carrière switch wilt maken, een bedrijf opricht, een boek gaat schrijven of patronen wilt doorbreken, haar lessen zijn de perfecte motivatie om hier mee door te gaan. Eigenlijk moet je ze altijd in je achterhoofd houden.

Aantrekkingskracht: 30 manieren om te zorgen dat jij krijgt wat je wilt.

1. Klein beginnen leidt tot groot succes
Een van Marie’s eerste video’s is opgenomen in haar keuken, gewoon met de webcam. Er was niemand die haar hielp met filmen en het beeld was stukken minder fancy dan nu. Maar wat geeft dat? Ze deed het namelijk wel! Je dromen naleven gaat stap voor stap, vier dan ook iedere overwinning. Ook al zijn deze nog zo klein.

2. Houd de Wet van Murphy in gedachten

“Anything that can go wrong, will go wrong”

Dit wil zeggen: als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis. Onverwachtse dingen overkomen je, het leven overkomt je en daar kun je je nooit op voorbereiden. Raak vooral niet van je apropos en ga gewoon weer door. Voor alles is een oplossing dus blijf flexibel en sta open voor nieuwe ideeën. Uiteraard altijd met een grote glimlach op je gezicht.

3. Succes krijg je nooit per ongeluk
Het is belangrijk dat je bewust jouw dromen volgt en zo succes creëert. Je moet er iedere dag mee bezig zijn, plannen noemt men dat. Als het tegen zit moet je juist doorgaan. Doe de dingen die jij doet met toewijding en passie.

4. Blijf jezelf ontwikkelen
Blijft niet hangen in oude gewoontes en ga met de tijd mee. Jouw doelgroep doet dat namelijk ook, en jij trouwens ook. Want alles wat je leert neem je mee in je rugzak, en sommige bagage moet je juist droppen. Als je ergen niet meer in gelooft, blokkeert het alleen maar je creativiteit.

5. Blijf trouw aan je visie
Er zullen altijd mensen zijn die iets van je willen of je iets aanbieden dat niet in jouw plaatje past. Het is noodzakelijk dat je je visie haarscherp voor ogen hebt, het is jouw succes en niet dat van een ander. Zelfs al lijkt iets een kans, wellicht is het niet jouw kans.

6. Werk met de beste samen
Omring jezelf met mensen die dezelfde drive hebben als jou. Het gaat er niet om dat ze mega bekend zijn, peperduur of een gigantisch netwerk hebben, nee wat echt telt is dat ze er 100% voor gaan. Net als jij.

7. Je kunt niet iedereen blij maken
Zelfs als je het heel graag zou willen, het gaat gewoon niet. Dus stop met pleasen want daar heeft niemand iets aan. Je wordt gek als je je continue aan moet passen aan de doelgroep, collega’s, familie, vrienden en zakenrelaties. Jij moet doen wat jij moet doen, en jammer dan als dat voor een ander niet perfect is.

Meer weten? Ga dan naar de website van Marie Forleo